Seferihisar'da Şevketi Bostan şenliği

Güncelleme Tarihi:

Seferihisarda Şevketi Bostan şenliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 16:29

Seferihisar Orhanlı’da düzenlenen Şevketi Bostan Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Havanın güzel olmasını fırsat bilen İzmirliler, şenliğe büyük ilgi gösterirken, köylü kadınlar tarafından hazırlanan şevketi bostan yemekleri büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Seferihisarda Şevketi Bostan şenliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Orhanlı Muhtarlığı ve Orhanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından düzenlenen Şevketi Bostan Şenliği, lezzet tutkunlarını buluşturdu. Seferihisar’a Bağlı Orhanlı Mahallesi’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivale ilgi büyük oldu. Lezzetinin yanı sıra şifa kaynağı olarak da bilinen şevketi bostanı tatmak ve satın almak için Yeni Orhanlı Piknik Alanında kurulan stantlara sabah saatlerinden itibaren binlerce İzmirli akın etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da şenliğe katılarak, köylülerin açtığı stantları gezdi; şevketi bostan yedi.

Seferihisarda Şevketi Bostan şenliği


TRT Halk Müziği Sanatçısı Ahmet Günday’ın konserinin ardından şenliğe katılan vatandaşlara ve üreticilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınmak üzere yola çıktıklarını, Bayındır’da çiçek, Tire’de süt, Bademli de fidan başta olmak üzere bugün tarıma ve hayvancılığa verdikleri desteği artırdıklarını söyledi. Seferihisar Orhanlı’da da organik tarımı geliştirerek dünyaya sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Hep birlikte, sağlıklı projelerle, paralarımızı israf etmeden bizlerin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı desteğe sahip çıkarak, bu desteği yücelterek, eğitimlere katılıp kurallara uyarak çalışırsak bizi hiçbir kuvvet durduramaz. Başarmak için yola çıktık. Başardık ama durduğumuz nokta yeterli değil. Daha da ileriye gideceğiz. Çalışıp, üretip satacağız. Malımızın katma değerini artıracağız. Başka çaremiz yok. Özgürlüğün, demokrasinin, cumhuriyetin ve Türkiye’nin geleceği buradan geçiyor" dedi.

Orhanlı Mahallesi Muhtarı Birgül Bozkurt, İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile bu yıl ikincisini düzenledikleri şenliği geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Orhanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muhittin Akbulut ise Büyükşehir’in desteği ile Orhanlı’nın organik tarıma geçen ilk köy olduğunu hatırlattı, şenliğe verdiği destekten ötürü Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Kocaoğlu, Orhanlı’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Koleji tarafından açılan reçel kursuna katılan köylü kadınlara sertifika verdi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!