Sapığa infaz

Güncelleme Tarihi:

Sapığa infaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de iki çocuğa tecavüz ettikten sonra öldüren Ayhan Kartal, Manisa’da hastanedeki koğuşunda arkadaşları tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

ALANYA'da gasp ve bıçaklama olaylarına karışan ve kişilik bozukluğu teşhisiyle iki ay önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen Ali Kaya (23) ile Milas'ta iki kişiyi öldüren sara hastası Tayfun Şahin (32), hastanede arkadaş oldu.

ÇİVİCİ katil Süleyman Aktaş'ın da bulunduğu 17 kişilik E koğuşunda kalan Kaya ve Şahin, koğuş arkadaşları İzmir canavarı Ayhan Kartal'ı (34), boğazından bir ve karnından üç kez bıçaklayarak öldürdü.

KAYA ve Şahin ifadelerinde, tecavüzcü Ayhan Kartal'a çok kızdıkları ve bu nedenle öldürdüklerini belirtti. Elinde suç aleti bulunmayan Ali Kaya da, Kartal'ı bıçakladığını söyledi. Savcılık cinayete el koydu.

Sapığa deli infazı

İZMİR'de iki çocuğu tecavüz edip, öldüren Ayhan Kartal, tedavi gördüğü Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bıçaklanarak öldürüldü. Kartal cinayeti, hastanede bir ay içindeki ikinci cinayet oldu.

ALANYA'da gasp ve bıçaklama olaylarına karışan ve kişilik bozukluğu teşhisiyle Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi'ne gönderilen Ali Kaya (23) ile Milas'ta iki kişiyi öldüren zeka geriliği teşhisiyle bir yıl önce tedavi altına alınan epilepsi hastası Tayfun Şahin (32), iyi arkadaş oldu.

Üç yerinden bıçaklandı

ARALARINDA ‘‘Çivici Katil'' diye bilinen Süleyman Aktaş'ın da bulunduğu 17 kişilik koğuşta kalan Kaya ve Şahin, önceki gece İzmir Canavarı Ayhan Kartal'ı (34) boğazından bir ve karnından 3 kez bıçakladı.

KOĞUŞLARI gezen nöbetçi Dr. Semih Özalp, Kartal'ı kanlar içinde buldu. Şahin'i ikna edip elindeki bıçağı alan Dr. Özalp, hasta bakıcılarının da yardımıyla Kaya'yı da etkisiz hale getirerek polise haber verdi. Kartal, hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi.

KAYA ve Şahin, tecavüzcü Kartal'a çok kızdıklarını, bu nedenle öldürdüklerini söyledi. Elinde suç aleti bulunmayan Kaya da, Kartal'ı bıçakladığını söyledi. Manisa Sağlık Müdürü İsmet Nardal ve Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi Başhekimi Levent Ermete, Vali Muzaffer Ecemiş'e cinayetle ilgili bilgi verdi. Savcılık cinayete el koydu.

AYHAN Kartal, 20 Nisan 1985'te İkiçeşmelik'te 13 yaşındaki Armağan Kayadipli'yi tecavüz edip boğarak öldürdü. Bir yıl hastanede tedavi görüp taburcu edilen Kartal, 23 Eylül 1989'ta Şirinyer'de 9 yaşındaki Barış Kurt'u da tecavüz edip öldürdü. Kartal, bu cinayetten sonra Pınarbaşı'ndaki evinde sandıkta saklanırken bulunmuştu. Yine, 1992 yılında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde müşahade altına alınan Kartal, 14 Ekim 1993'de kaçtı, bir süre polisi peşinden koşturan Kartal şans eseri İzmir'de yakalandı, hastaneye döndü. Kartal, daha önce Korniş olan soyadını, ilk cinayetinden sonra değiştirmiş, yakalandığında da polislere, ‘‘İçimdeki bir ses çocuklara yaklaşmamı söylüyordu. Ancak çocuklarla ilişki kurabiliyorum'' demişti.

Bir ayda ikinci

MANİSA Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde, 11 Şubat'ta C-1 koğuşunda kalan iki kişinin katili Refik Cuci, hastalardan İsmail Yıldız'ı tuvalette sırtına bıçaklayıp öldürmüştü. Olaydan sonra Refik Cuci de, ikinci cinayetin işlendiği E Koğuşu'na konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!