Şanslı köpekler

Güncelleme Tarihi:

Şanslı köpekler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kuşadası'nda barınakta bakılan sokak köpeklerinden bazıları, internetteki fotoğraflarını beğenen Avrupalılara gönderiliyor. Geriye kalanlar ise tesislere bekçi köpeği olarak yetiştiriliyor

KUŞADASI'nda yaşayan yabancı uyruklu hayvanseverler, sokaklardaki başıboş köpeklere sahip çıktı. Belediyeyle işbirliği yapan hayvanseverler, yaz başından beri köpekleri topladı. Aşılanıp, kısırlaştırılan köpekler, Belediye'ye ait 300 hayvan kapasiteli Köpekevi'ne bırakıldı.

E-mail gönderiliyor

BİRÇOK hayvan, askeri tesis ile ihtiyaç duyanlara bekçi köpeği olarak gönderildi. Hayvanseverler, Avrupa'daki derneklere internetten e-mail göndererek bağlantı kurdu. Barınaktaki köpeklerin fotoğraf ve özellikleriyle ilgili bilgiler gönderdi.

Talep Hollanda'dan

İSTEYENLERE, Kuşadası'ndan köpek gönderilebileceği duyuruldu. Çağrıya Hollanda ve Belçika'dan yanıt geldi. İlk etapta istenen 15 köpeğin yarın İzmir'e götürülerek, buradan uçakla Hollanda'ya gönderileceği ve yeni sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Her ay özel sevkiyat

KUŞADASI Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, vatandaşlara da köpek verdiklerini belirterek, ‘‘Köpek transferini Avrupa'daki hayvanseverlerle internette bağlantı kurarak gerçekleştirdik. Her ay en az 15 köpeği Avrupa ülkelerine göndereceğiz'' dedi.

Türkiye'ye yakışmıyor

PROJENİN öncülerinden Hollandalı Tony Jansen, ‘‘Avrupa Birliği'ne girmeye hazırlanan Türkiye, bu anlayışı terk etmelidir. Sokaktaki hayvanlara da sahip çıkılmasını istiyoruz'' dedi.

Köpek transferine Avrupa'dan ilgi

KÖPEK transferi projesinin öncülerinden Hollandalı Tony Jansen, hayvanların katletmenin insanlık dışı olduğunu belirterek, ‘‘Televizyonlarda, gazetelerde katliam haberlerini görüyoruz. Avrupa Birliği'ne girmeye hazırlanan Türkiye, bu anlayışı terketmelidir. Sokaktaki hayvanlara da sahip çıkılmasını istiyoruz. Aşıları yapılmış ve kısırlaştırılmış hayvanlardan zarar gelmez. Atatürk bile hayvanlara çok önem verirdi. Atatürk'ün izinden gelen Türkler olarak hayvanlara önem vermeniz gerekir. Gönüllü yaptığımız çalışma sonunda, köpeklere uygun aileler bularak göndermeye başladık'' dedi. Şanslı köpeklerin kargo ücretini Airs Tours şirketi karşılarken; sekiz kafes Hollanda'dan getirildi, yedisini de Kuşadası Belediyesi yaptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!