Şanslı emekli köyü

Güncelleme Tarihi:

Şanslı emekli köyü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın ikinci, Avrupa'nın en büyük huzurevi 29 Ekim'de törenle açılacak. Dev kompleks 1200 yaşlıya yuva olacak

EMEKLİ Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından Narlıdere'de yaptırılan yeşil ve mavi manzaraya sahip huzurevi, Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'nin şanslı yaşlılarını karşılamaya ve misafir etmeye hazırlanıyor.

Ziyaretçi akını

ELİ ayağı tutan, kendi işini yapabilen, Emekli Sandığı'ndan emekli, dul ya da yetim maaşı alan 60 yaşını doldurmuş kişilerin kabul edileceği huzurevine başvurular başladı, tesis ziyaretçi akınına uğradı.

Mülakatla alınacak

HUZUREVİNDE sadece tefriş ve temizlik işlerinin sürdüğü, başvuruların Ankara'da Genel Müdürlük tarafından kabul edildiği belirtildi. Adayların bir komisyon önünde mülakattan geçirilerek belirleneceğini kaydedildi.

Çocuklar da mutlu

BİLGİ almak için günde en az 25 kişinin geldiğini belirten yetkililer, ‘‘Çocukları ve torunlarıyla geliyorlar. Tesisi huzur kasabası olarak niteliyorlar. Bu da yorgunluklarımızı unutturuyor’’ dedi.

Eşi benzeri yok

TEMELİ 8 yıl önce atılan huzurevi 114 dönüm alan üzerine kuruldu. 16 kat 32 daireli sosyal konut olarak kullanılacak gökdelenin yanı sıra, 144'ü tek yataklı villa tipi 43 bloktan oluşan huzurevi 816 dinç, 266 bakıma muhtaç yaşlıyı barındıracak.

Narlıdere'de Emekli Sandığı'nın yaptırdığı huzurevi dünyanın ikinci, Avrupa'nın en büyük unvanını da taşıyor. Yaşlıların her türlü ihtiyacının düşünüldüğü lüks huzurevi doyumsuz deniz manzarası ile dikkat çekiyor. Yaşlılar rüya gibi tesisi gezerek bilgi alıyor.

DİLEKÇELER ANKARA’YA

Başvuru sayısı 250’yi geçti

BAŞVURULAR Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Mali ve İdari İşler Daire Başkanlığı'na dilekçe ile yapılıyor, adaylar sıraya alınıyor. Adaylar yazılı başvuruları kabul edildikten sonra sandık yetkilileri ile sosyolog, doktor gibi uzmanların yeraldığı komisyonun değerlendirmesine tabi tutulacak. İlk etapta sağlıklı yaşlıların alınacağı huzurevine daha sonra ailesi tarafından bakılmayan, terk edilen, yine sandık mensubu tedaviye muhtaç yaşlılar alınacak. Bin 200 kişilik huzurevi için 250'nin üzerinde dilekçe alındığını belirten yetkililer, açılıştan sonra talebin artacağını belirtti. Ayrıca İstanbul'daki huzurevi için sırada bekleyen bin kişiye de çağrı yapıldığı kaydedildi. 5 yıldız tatil köyü konforuna sahip huzurevinde oda fiyatları henüz belli olmadı. Ancak ücretlerin emekli maaşının karşılayabileceği miktarda olacağı belirtildi.

TEMELİ 8 yıl önce atılan huzurevi 114 dönüm alan üzerine kuruldu. 16 kat 32 daireli sosyal konut olarak kullanılacak gökdelenin yanısıra, 144'ü tek yataklı villa tipi 43 bloktan oluşan huzurevi 816 dinç, 266 bakıma muhtaç yaşlıyı barındıracak. 30 trilyon lira harcanan huzurevinde 56 yataklı revir, rehabilitasyon merkezi, yaşlılara hoş zaman geçirecekleri hobi odaları, kendi bahçelerini yaratacakları seraları, balo salonu, gezinti alanları yer alıyor.

BALO salonu, amfitiyatro, ailelerini ve dostlarını ağırlayabilecekleri 108 TV'li lobi bulunan komplekste yaşlıların geçirebilecekleri bir kazaya karşın her odanın banyosunda gaz kokusuna duyarlı alarm bile düşünülmüş. Huzurevi sakinleri için yemekler normal ve diyet olarak hazırlanacak. Yemeklerini toplu olarak yemekhanede yiyecek şanslı yaşlılar, odalarında kahve ve çaylarını kendileri hazırlayabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!