Sanayiciye risk uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sanayiciye risk uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 17:45

KEMALPAŞA Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, amaçları üretmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olan sanayicileri yaklaşan seçimler öncesi uyardı.

Haberin Devamı

Öztaş, “Avrupa’daki ekonomik yavaşlamayla birlikte ülkemizdeki enflasyon hedeflerinin tutturulamaması ve döviz kurlarındaki dalgalanmadan en az zararla çıkmak için çok dikkatli olmalıyız” dedi. KESİAD’ın geleneksel Perşembe Kahvaltıları’nda sanayici ve işadamlarına seslenen Başkan Öztaş, 2015 yılında birçok riskin değişik senaryolara gebe olduğunu, bu yüzden yatırımcıların hamle yapmadan iki kere düşünmeleri gerektiğini kaydetti.

BORÇLANMAYA DİKKAT ÇEKTİ
Sanayicinin kısa vadeli borç ve finansal kredileri kullanarak sabit yatırım yapmamasını isteyen Öztaş, “Yatırımlarımız mümkünse uzun vadeli olmalı ve nakit döngüsünü sağlayacağımız zamanda başlayacak ödeme planları ile yapılmaya gayret edilmeli. Satış vadelerimizi de, alışlarımızdaki vadeyle dengelemeyi sağlamalıyız” dedi. Dünyanın çok hızlı değiştiğini ve bununla birlikte gelişmeleri öngörmenin zorlaştığını vurgulayan Öztaş, “Hepimiz biliyoruz ki üreten, üretimden iş ve aş çıkaran hiçbir sistem çökmez. Yarının küresel şirketlerinin biz KOBİ’lerin içinden çıkmasını istiyorsak, uyarıları dikkate almak ve çok çalışmak zorundayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!