Sanatı sokaktan kaçırmayın

Güncelleme Tarihi:

Sanatı sokaktan kaçırmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 00:00

İzmir’de Sokak Sanatları Atelyesi grubu Avrupa kentlerinde görmeye alıştığımız canlı heykel projesini ilk kez 6 ay önce halkla tanıştırdı.

Haberin Devamı

Alsancak, Karşıyaka, Güzelyalı gibi semtlerde grubun düzenlediği etkinlikler büyük beğeni topladı. Sokak Sanatları Atelyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Çoban İzmirliler’i ilk kez sokak sanatı ile buluşturduklarını belirterek, “Canlı heykellerle yaptığmız gösterilere sadece İzmirler değil kente gelen turisetler de büyük ilgi gösteriyor. Avrupa sokaklarda canlı heykeller bireysel olarak bu sanatı yapıyor. Yaptığımız her heykelin bir konusu var. Bizler sanatseverlerin destekleri ile ancak malzeme alabiliyoruz. Atelyenin giderleri için kullanıyoruz. Hem Avrupa’dan hem de Türkiye’nin çeşitli illerinden davetler alıyoruz. Fakat biz İzmir’den kopmak istemiyoruz” dedi.

Gittiği her yerde ilgi odağı olan sokak sanatçılarıyla yüzlerce İzmirli fotoğraflarını çektirdi. Erdal Çoban, “Sanatımızı İzmir sokaklarında sergilemek istiyoruz. İzmir sokaklarında sanatın yaşamasını istiyoruz. Fakat bekleğidimiz desteği bu güne kadar göremedik. Bizlere bu kentin yönetenlerin sahip çıkmasını sokakların sanatsız kalmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!