Salihli'de KOSGEB'e rekor başvuru

Güncelleme Tarihi:

Salihlide KOSGEBe rekor başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 15:42

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ndeki Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), başvuran sayısı çok olunca, yeni girişimciler yetiştiren KOSGEB kurslarından ikisini aynı anda düzenleme kararı aldı. Kasım ayının ilk haftasında iki kursta 60 kişi girişimciliğin püf noktaları hakkında eğitim görecek.

Haberin Devamı

Salihli TSO'nun düzenleyeceği KOSGEB girişimcilik eğitimlerinin dokuzuncusu için rekor sayıda başvuru olunca, iki kurs aynı anda başlatılacak. Mülakat düzenlenerek 70 saatlik kurslara katılacak kursiyerlerin seçimi yapıldı. 90 kişinin katıldığı mülakata Salihli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dalgıç, Akıllı Marka ve Pazarlama İletişimi Danışmanlığı yetkilisi Arman Takan, Salihli TSO personeli Adem Yardımcı ve Ebru Ersöz katıldı. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, başvurunun yoğunluğunu dikkate alarak 9 ve 10'uncu kursu eşzamanlı olarak düzenleme kararı aldıklarını ifade etti.
Bugüne kadar Salihli TSO'da gerçekleştirilen 8 KOSGEB Girişimcilik eğitiminde 256 girişimci adayına sertifika verildiğini belirten Yüksel, "Gençlerin kendi işlerini kurmalarını, yanlarında çalıştırdıkları kişilere istihdam imkanı yaratmalarını, işsizliğin azalmasına bir nebze de olsa fayda sağladıkları için çok önemsiyoruz. Kurslarda iş planı hazırlamanın incelikleri öğretiliyor. İlçe ekonomisine bu yolla bir canlılık kattığımıza inanıyoruz" dedi.
9 Gün süren ve 4 modülden oluşan 70 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi veriliyor. KOSGEB, girişimcilik eğitimini tamamlayıp belgesini alanlara, işyeri açmaları halinde 30 bin TL'ye kadar hibe, 70 bin TL'ye kadar da 0 faizli, 2 yıl ödemesiz, 2 yıl da geri ödemeli uygun destekler sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!