Sakin şehir barış kenti

Güncelleme Tarihi:

Sakin şehir barış kenti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 00:00

DÜNYA’ya adını Türkiye’nin ilk yavaş şehri “Cittaslow” unvanını almasıyla duyuran İzmir’in Seferihisar ilçesi, ikincisini düzenleyeceği, bölgede yaşayan farklı kültürlerin “Barış” temasıyla bir araya geldiği Seferihisar Buluşması’nda Türkiye’de barış talebi ve mesajı verecek.

Haberin Devamı

Etkinlik 15-20 Ekim 2011 tarihinde yapılacak. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve bu yılkı organizasyonu destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun düzenlediği basın toplantısına, ilçede yaşayan Afyonlular, Ahıska Türkleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolular, Karadenizliler, Tokatlılar ve Yozgatlılar dernek başkanları ve geleneksel folklor kıyafetlerini giyen çocuklar katıldı.
Derneklerin her birinin bir gece düzenleyeceğini, yöresel tatları, halk oyunlarını, yöresel kıyafetlerini ve geleneklerini sergileyeceklerini belirten Soyer,  “Bu bir barış projesidir” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Nerde doğarsak doğalım, hangi etnik kökenden, hangi dinden olursak olalım sorunların çözümü birlik ve beraberliktir” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!