Sakartepe'ye seyir terası

Güncelleme Tarihi:

Sakartepeye seyir terası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 10:25

Muğla Valiliği, dünyada turizmin deniz-kum-güneş üçgeninden uzaklaşıp, doğal ortamlara kayması nedeniyle Sakartepe Zirvesi’nde ‘Seyir Terası Projesi’ni hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi Türkiye’nin en çok yerli ve yabancı turisti ağırlayan ilçelerine sahip Muğla’da, Valilik tarafından bölgenin kültür varlıklarını gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yapılıyor. Yılda 3 milyon yabancı, 7 milyon yerli turistin geldiği ilde turizmi 12 aya yaymak amacıyla deniz-kum-güneşin dışında tarih, kültür ve doğal güzellikler birer birer turizme kazandırılıyor. Ula İlçesi'ne bağlı Kızılağaç Köyü sırtlarındaki 900 rakımlı Sakartepe’de dürbünlü, çardaklı, banklı ve kafeteryalı bir seyir yolu yaptırılarak, ziyaretçilere üç tepe noktadan Ege Denizi ve orman manzarası seyretme imkanı sunuldu. Valiliğe bağlı MESLA şirketi tarafından 91 bin 795 lira bin lira harcanarak atıl durumdan kurtarılan seyir tepesinin yollarını ise İl Özel İdaresi yaptırdı. İki ay önce hizmete açılan kafeteryanın kullanım hakkı da Kızılağaç Köyü Muhtarlığı’na verildi.
Vali Şahin, Sakartepe Seyir Tepesi’nde yaptığı incelemede, hayatında gördüğü en güzel manzaralardan birisi olduğunu belirterek, “Şehrin böyle çok güzel yerleri var. Bodrum, Fethiye gibi bilinen mekanların dışında bu güzellikleri de ön plana çıkarma gayretindeyiz. Bu yatırımlarla hedefimiz, bölgemize gelen turistin daha çok vakit geçirmesini sağlamak” dedi. Muğla’daki kültür turizmini teşvik ederek, günyüzüne çıkmamış değerlere değer katıp ticari ürün haline getirmeye çalıştıklarının altını çizen Şahin, “Bu potansiyellerimizle yeni destinasyon alanları oluşturup kentimizi çekim merkezi haline getirerek hem turizmi çeşitlendirmek hem de süreyi uzatmak istiyoruz. Bu anlamda hedeflerimizden bir tanesi de bu seyir tepesiydi” diye konuştu.

Haberin Devamı

KİTESURF UYARISI
Akçapınar kitesurf alanında inceleme yapan Şahin, “Sahil dünyadaki en önemli kitesurf parkurlardan birisi. Burada da MELSA aracılıyla bir düzenleme yaptık. Kitesurf alanını geçen yıl 8 bin yerli-yabancı turist ziyaret etti. Bu sezon da bugüne kadar 10 bin ziyaretçi sayısını aşmış durumdayız. Bu bölge giderek yükselen bir değer haline geliyor. Gökova ile Kitesurf bütünleşmiş durumda. Her türlü sportif faaliyetin yapıldığı bölgemizde, kitesurf sporunu da eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Turizmin çeşitlendirilmesi anlamında bu proje çok önemli. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Kitesurf alanı geçen yıl uluslararası etkinliklere evsahipliği yaptı. Bu tür organizasyonlara ilerleyen yıllarda da devam ederek turizm potansiyellerini artırmayı hedefliyoruz. Kitesurf alanında bulunan 6 okulun denetimini MELSA yapıyor. Burada üst düzey bir hizmet vermek ve kuralları taviz vermeden uygulamak çok önemli. Yapılan bazı faaliyetler insana zarar verebilir. Bu nedenle burada kuralları titizlikle uygulamamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI
Kitesurf okulu yetkilisi Sedat Çelenk ise “Türkiye’nin belli başlı 6 okulu burada faaliyet gösteriyor. MELSA’nın burada yaptığı düzenlemenin ardından kitesörf okulları daha kaliteli hizmet veremeye başladı. Türkiye’de Alaçatı windsurf sporu için en iyi yerlerden birisi. Akçapınar da dünyaca ünlü kitesörf alanı olarak isminden söz ettirmeye başladı. Kitesörf sporu 2016’da Rio’da yapılacak olimpiyatlara girmesiyle tüm Türk sporcuları antrenmanlarını burada yapıyor. İlerleyen yıllarda da bir dünya şampiyonasına Vali Şahin’in desteğiyle evsahipliği yapmaya hazırlanıyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!