Sakallar uzadı gerilim arttı

Güncelleme Tarihi:

Sakallar uzadı gerilim arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2013 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediyesi şirketleri İZELMAN ve İZENERJİ'de toplu sözleşme görüşmelerindeki uzlaşmazlık nedeniyle grev kararı asılmasıyla birlikte başlayan sakal bırakma ve serbest kıyafet eylemi 15. gününü doldurdu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nde ulaşımdan büro işlerine, park ve bahçe hizmetlerinden temizlik işlerine kadar farklı birimlerde çalışan İZELMAN kadrolu 6500 ve İZENERJİ kadrolu 3200 işçi asılan grev kararına karşın masa başında çözümü bekliyor.

Genel-İş Sendikası'nın aldığı karara göre 18 Haziran'da asılan grev kararıyla birlikte sakal bırakma ve serbest kıyafet eylemi yapan otobüs şoförleri başta işçilerin sakalları 15 günlük oldu.

Ancak, o günden bugüne kadar taraflar arasında görüşme olmadı. Bunun üzerine sendika yarın belediye yönetimini görüşme için adım atmadığı için proteste edecek eylem yapacak.

Saat 16.00'da belediye önünde toplanacak işçiler belediye yönetimini görüşme yapmaya çağıracak.

Toplu sözleşmede belediye yönetiminin maaşlarına göre yüzde 6, 8 ve 10 oranındaki artış teklifini sendika düşük bulduğu için kabul etmedi. Bunun üzerine görüşmeler tıkandı.

Haberin Devamı

Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Fikret Ocak, sakal eylemlerinin imzalar atılacağına kadar süreceğini söyledi.

Ocak, her ne kadar eylemler sürse de işçinin masa başında anlaşmadan yana olduğunu dile getirdi.

Belediye yönetimini görüşme için çağrı yapmasını beklediklerini dile getiren Ocak, diğer şirketlerde yapılan anlaşmaların da dikkate alınarak İZELMAN ve İZENERJİ'de ortak noktanın bulunacağını inandığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!