Şaheserleri koruyan cam İzmir’de

Güncelleme Tarihi:

Şaheserleri koruyan cam İzmir’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2012 00:00

İzmir’in en geniş ürün portföyüne sahip Galeri Ege, ABD’li Tru-Vue tarafından üretilen müze camının bayiliğini aldı. Şirket kurucusu Reha Şair, teknolojiyi yakından izlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

ASIL mesleği inşaat mühendisliği olan Reha Şair, 1984’te Bornova’da açtığı Galeri Ege ile sanatla insanları buluşturuyor. Çerçeve, tablo, poster, ayna ve dijital baskı gibi geniş bir ürün portföyüne sahip olan firma, son olarak Amerikalı Tru-Vue tarafından üretilen müze camının İzmir bayiliğini aldı. Dünyada birçok ünlü müze, galeri ve resim çerçevecisi tarafından kullanılan ve küçük detayları bile net olarak gösteren müze camı, özellikle resim koleksiyonerleri için büyük kolaylık sağlayacak.

Başlangıçta vitray ve çerçeve ağırlıklı çalıştıklarını belirten Reha Şair, “Bir süre sonra vitrayın fabrikasyona dönmesi nedeniyle ağırlığımızı çerçeveye verdik. Burada resim ve çerçeveyle ilgili her şeyi sunuyoruz. Dijital baskı da faaliyet alanımızın içerisinde. Her türlü resim ve fotoğrafı istenen ölçülerde tuvale basabiliyoruz. Ayrıca, yurt dışından birçok firmadan da resimler getirtebiliyoruz” dedi.

Eserin solmasını önlüyor

Haberin Devamı

Sektörle ilgili dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Şair, bunun son örneğinin müze camı olduğunu belirtti. Şair, Amerikalı Tru-Vue firması tarafından üretilen müze camının İzmir bayiliğini aldıklarını dile getirerek, şu bilgileri verdi: “Sanat eserlerinin sergisinde sıradan cam kullandığında, ışık eserin üzerine düştüğü için görüntü yok oluyor. Ayrıca, reflekte olan ışıktan oluşan pırıltı, detayları bulanıklaştırıyor. Müze camı kullanıldığı zaman ise en küçük detaylar dahi net görünüyor. Tru-Vue, pazarda benzersiz olan yüzde 99 UV koruma özelliği ile ön plana çıkıyor. Bu korumayı sağlarken aynı zamanda, ‘photo-safe’ olarak tanımlanıyor ve ISO 18902 testlerini geçti. Bu cam antireflekte ve antistatiktir. Antireflekte özelliğinden dolayı, mükemmel nitelikte yansıtmasız görünüm, daha canlı, parlak renkler ve mükemmel kontrast seviyesi sağlıyor. Bu ürün özellikle resim koleksiyonerleri için büyük avantaj. Değerli eserlerin zamanla solmasını ve zarar görmesini önlüyor. Bir de kırılmaz olan müze camımız var. Bu da, milyon dolarlık değeri olan eserlerde kırılmalar nedeniyle doğabilecek zararı ortadan kaldırıyor. Kırılmaz cam toz toplamıyor ve çizilmiyor. Arkas Sanat Merkezi’nde 16 nisan 2012 de açılacak olan ‘Batılının fırçasından Ege’nin bu Yakası’ isimli sergide, büyük boy resimlerde bu ürünü kullandık.”

1500 çerçeve çeşidi

Haberin Devamı

Ağırlıklı olarak Ege Bölgesi’ne hizmet verdiklerini belirten Şair, “Bu işi büyük bir sabır ve sevgiyle yapıyorum. Mühendis olduğum için çok farklı tasarımları, biraz da mimari yönümü kullanarak rahatlıkla yapabiliyorum. Yerli, İtalyan ve İspanyol ahşap ile yine yerli ve Kore malı plastik çerçeveler bulunuyor. 1500’ün üzerinde çerçeve çeşidimiz var. İzmir’de bizim gibi geniş bir ürün portföyüne sahip galeri sayısı çok az” dedi.

KÖPRÜ GÖREVİ

Birçok sanat çeşidiyle iç içe olduklarını ve vatandaş ile usta öğretici arasında köprü görevi üstlendiklerini aktaran Şair, “Son dönemde Osmanlılara ait olan kaatı ile naht sanatına ilgi var. İşyerinde bununla ilgili uygulamaları gören müşteriler, hemen bunun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor ve bizim yönlendirmemizle bu işin kursunu alıyorlar. Birçok sanat dalında bunun gibi benzer aracılıklarımız oluyor” diye konuştu.

BEHLÜL BEREKETİ

Haberin Devamı

Son yıllarda dizilerle birlikte tablolara olan ilginin de arttığına dikkat çeken Şair, “Bir dönem yayınlanan ‘Aşkı Memnu’ dizisindeki ‘Behlül’ karakterin odasında yer alan Eyfel Kulesi tablosu o dönem satışlarımızı çok artırdı. Benzer olayı Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunda da yaşamıştık. Müşteri dizide gördüğü eseri talep ediyor. Bu dönem de tarihi motifler ilgi çekiyor. Benzer şey ayna modelleri içinde geçerli” diye konuştu.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!