Sağolasın Metin Usta

Güncelleme Tarihi:

Sağolasın Metin Usta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 00:00

Tam 42 dakika süren elektrik kesintisi yüzünden ’’Pazar günü başlayıp, pazartesi biten maç’’ olarak tarihe geçen Denizlispor-Fenerbahçe randevusunun tatil olması halinde yaşanacak kaosu, kahveden çıkıp gelen elektrik ustası Metin Uçak engelledi.

DENİZLİSPOR'un sezonun ilk haftasında Fenerbahçe'ye 2-0 yenildiği karşılaşma 42 dakikalık elektrik kesintisi yüzünden, ’’Pazar günü başlayıp, pazartesi günü biten maç’’ olarak tarihe geçerken, Türk futbolunu muhtemel bir kaostan Metin Uçak isimli bir elektrik ustasının kurtardığı ortaya çıktı. Kesintinin uzaması yüzünden müsabayı tatil etmesi gereken Hakem Bülent Yıldırım, yarın Ukrayna ile karşılaşacak Milli Takım kadrosunda yer alan Fenerbahçeli futbolcuları düşünerek iki arada bir derede kaldı. Yaşanan kargaşayı kahvede maçı izlerken gören Denizlispor'un eski elektrikçisi Metin Uçak, stada koşup arızayı 4 dakikada onararak Federasyon yetkilileri, kulüpler ve hakemlerin derin bir nefes almasını sağladı.

GEÇİCİ İŞÇİ KADROSUNDA

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde geçici işçi kadrosuyla elektrikçi olarak görev yapan Metin Uçak, Denizlispor Kulübü'nde 7-8 yıl çalıştığını ve 2 yıl önce ayrıldığını belirterek, ’’Maçı kahvede arkadaşlarla izliyordum. Kesinti 15 dakikayı geçince kulüpteki arkadaşlara telefon ettim. Yardımcı olmamı istediler. Sistemi iyi bildiğim için 4 dakikada sorunu çözdüm. Arıza şalterdeydi. Sistemi jeneratörden besledim, mesele halloldu. Maç ertelenseydi, ben de üzülürdüm. Sonuçta bu kentin insanıyız’’ dedi.

Bu arada Kulüp Başkanı Ali İpek ile kentteki elektrik dağıtımını üstlenen Ayden şirketi de birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı. Kesintiye şehir elektriğindeki voltaj dalgalanmasının yol açtığını öne süren Ali İpek, ’’Jeneratör vasıtasıyla gelen enerjinin transfer edildiği bölümde voltaj düşünce cihaz kendini toparlayamamış. Bizimle ilgili bir sorun değil ama sistemi gözden geçireceğiz’’ şeklinde konuştu. Aydem İşletme Müdürü Ahmet Bayramoğlu ise, ’’Şehir şebekesinde sorun yaşanmadı. Problem tamamen stadın elektrik sistemiyle ilgili. Ekiplerimiz tesisatta oluşan arızaya müdahale etti. Şehirde herhangi bir arıza meydana gelmedi’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!