Sağlıkta kadrolaşma tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta kadrolaşma tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 01:30

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi tarafıdan düzenlenen basın toplantısında, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde hükümet yanlısı kadrolaşmaya gidildiği belirtilerek bu duruma tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Basın açıklamasına okuyan SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, "Son zamanlarda, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde yönetim düzeyinde birçok atama yapılmıştır. Liyakat ve uzmanlaşmanın hiçbir koşuluna uymayan, sadece belli bir çevreden seçilerek yapılan bu atamalar hangi kriterlere göre neden yapılmaktadır? AKP'nin kendi kadrolaşmasını sağlamaya dönük yapılan atamalar, sağlık alanında yaşanan sorunlara çözüm üretmediği gibi var olan sorunları çözülemez noktalara taşıdı" dedi.

AK Parti hükümetinin, sağlık ocaklarını kaldırıp, aile hekimliği adı altında birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerini adeta yok ettiğini öne süren Çakır, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarının da özel sermayeye devredileceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın sadece düzenleyici ve denetleyici bir kuruma dönüşmesinin planlandığını savunan Çakır, "Tüm sağlık emekçilerini ve halkımızı, sağlık kurumlarındaki siyasi kadrolaşmaya karşı durmaya ve sağlık haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasına katılan SES Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Akçay da sağlık hizmetlerinin piyasaya açılıp işletme mantığı ile yönetilmesinin sağlık sistemini olumsuz etkilediğini belirtti. Akçay, "Hükümet kendine yakın bulduğu sendikalarla aslında hepimize bir mesaj veriyor. Bütün emekçilere çağrımız, meseleleri sadece toplu sözleşme masalarında değil alanlarda kenetlenerek mücadele ederek çözeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!