Sabotaj korkusu

Güncelleme Tarihi:

Sabotaj korkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 00:00

Ege’nin zümrüt yeşili ormanları yine karardı. Milas’a bağlı Yusufça Köyü’nde, üç ayrı noktadan alevler yükseldi, 10 dönüm alan zarar gördü.

Haberin Devamı

 Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, sabotaj ihtimalinden şüphelendiklerini söyledi. Turgutreis Akyarlar’da evlere 300 metre kadar yaklaşan yangında ise 10 hektarlık makilik ve otluk kül oldu. Datça Emecik’te ise yol kenarındaki kuru otların tutuşması sonucu 5 hektar yandı. Yetkililer burada da kasıt ihtimali üzerinde duruyor.

 

Milas’ta 3 ayrı noktada orman yangını

MUĞLA’nın Milas İlçesi’ne bağlı Yusufça Köyü’nde, üç ayrı noktada orman yangını başladı. Bölgede söndürme çalışmaları sürüyor.
Milas’a bağlı Yusufça Köyü Suludere Mevkii’ndeki ormanlık alanda, bugün saat 19.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgedenyükselen dumanları görenler alevleri söndürme ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Milas Orman Şefliğiekipleri yangına 10 arazöz, 1 iş makinesi ve yaklaşık 100 orman işçisi ile müdahaleye başladı. Ayrıca, havanın kararması nedeniyle 1 helikopter kısa süreli müdahalede bulunabildi. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle yer ekiplerinin müdahalede bulunurken zorlandığı belirtildi. Alevlerin şuan için herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmediği kaydedildi.
Bölgede daha önceki günlerde 4 kez daha yangın çıktığını belirten Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, alevlerin 3 farklı noktada başlamasının sabotaj ihtimalini güçlendirdiğini vurguladı. Kazakoğlu, bölgedeki yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Bodrum’da makilik ve otluk alanda yangın

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, makilik ve otluk alanda çıkan yangın 8 saatte kontrol altına alındı. Evlere 300 metre kadar yaklaşan yangında 10 hektarlık alan zarar gördü.
İlçeye bağlı Turgutreis Beldesi Akyarlar Köyü Mandıra Mevkii’ndeki makilik ve otluk alanda, dün saat 19.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Turgutreis Belediyesi’ne bağlı iki itfaiye aracı ve 10’a yakın itfaiyeci yangına müdahalede bulundu. Bölgenin çok dik ve kayalık olmasından dolayı itfaiye ekipleri yangını söndürmekte güçlük çekti. Rüzgarında etkili olduğu yangında alevler, evlere 300 metre kadar yaklaştı. İtfaiyenin 8 saatlik çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 10 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi. Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Datça’da bozuk ormanlık alanda yangın

Muğla’nın Datça İlçesi’nde, yol kenarındaki kuru otların tutuşması sonucu bozuk orman olarak nitelendirilen alanda çıkan yangın, kontrol altında. Köylülerinde destek verdiği çalışmalarda alevlere, 120 orman işçisi ve 28 arazözün müdahale bulunduğu, 5 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.
Yangının kasıtlı çıkarıldığını düşündüğü için tepkili olan Marmaris Orman İşletme Müdürü Özkan Şahin, “Kasıtlı olarak çıkarılmış olabilir. Mültecileri kaçırmak için dikkat dağılmak için çıkarılmış olabilir. Araştırıyoruz. Üç tane mülteciyi Yunan adalarına kaçırmak için bu ormanlı yakanları ağaca bağlayacaksın, nasıl yanıyor görecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!