Sabancı’nın İzmir atağı

Güncelleme Tarihi:

Sabancı’nın İzmir atağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 01:40

Perakende ve sigortacılık alanında İzmir’de yeni yatırımlara hazırlanan Sabancı Holding, bu yıl sekiz yeni mağaza açacak.

Haberin Devamı

SABANCI Holding Perakende ve Sigorta Grubu, İzmir’de bu yıl 8 yeni mağaza açacak. Grubun yıl sonuna kadar mağaza sayısı 38’e yükselmiş olacak.

Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, grubun İzmir ve çevresine yönelik hedeflerini Swissotel Büyük Efes’te düzenlediği basın toplantısında aktardı. Dinçer, İzmir’i önemsediklerini belirterek, bölgedeki yatırım olanaklarını değerlendirmeyi planladıklarını söyledi. Perakende sektöründe TeknoSA, KlikSA ve CarrefourSA ile tüketiciye ulaştıklarını hatırlatan Dinçer, 2013’te yüzde 12-13 gibi büyüme rakamı yakalayan sektörün 2014’te yüzde 15’lere ulaşacağını söyledi. TeknoSA ile elde ettikleri başarıyı, yönetimini geçen yıl devraldıkları CarrefourSA’ya da taşımak istediklerini belirten Dinçer, CarrefourSA’da yeniden yapılanma projesini sürdürürken, TeknoSA’da müşterilerine mükemmel hizmet sunabilmek için çoklu kanal yatırımlarına devam edeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

6 yeni market açılacak

2014’ün CarrefourSA için sıçrama yılı olacağını belirten Dinçer, “2014’ün ilk çeyreğinde bunun ilk işaretlerini gördük. Net kar 3 milyon 731 bin 701 lira olarak gerçekleşti. CarrefourSA beş yıl sonra ilk kez kara geçmiş oldu” diye konuştu. Dinçer, biri Karşıyaka’daki hipermarket olmak üzere toplam 8 market ve 200’ü aşkın çalışanla faaliyet gösterdikleri İzmir’de, 2014 yılında 6 yeni market açılışı planladıklarını, 88 İzmirli’ye istihdam yaratacaklarının bilgisini verdi.

İki TeknoSA yolda

Elektronik perakende sektörünün açık ara lider ve en değerli markası olan TeknoSA’nın 2013’ü 3 milyar lira ciro ile kapattığını belirten Dinçer, bu yıl 3,5 milyar liranın üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “İzmir’de ikisi Extra toplam 22 mağazada 270’i aşkın TeknoSA çalışanı görev yapıyor. Yapımı süren Mavibahçe AVM ve Eşrefpaşa İzmir Park AVM’lerinde iki yeni mağaza açacağız” dedi.

ACENTELERİMİZİN YÜZDE 10’U EGE’DEN

Ege Bölge Müdürlüğü’nün Aksigorta’nın ilk bölge müdürlüğü olduğunu hatırlatan Haluk Dinçer, “İzmir Bölge Müdürlüğü’nde toplam 34 çalışan mevcut. Aksigorta’nın en önemli gücü acentelerimizdir. Aksigorta olarak 1,900’e yakın acentemizin önemli bölümü Ege Bölgesi’nde yer alıyor. İzmir’de 188, Ege Bölgesi’nde toplam 584 acente ile faaliyetteyiz, 2013’te toplam prim üretiminin yüzde 10’u Ege Bölgesi’nden sağlanmıştır” diye konuştu. AvivaSA’nın 6 yaşında genç bir şirket olmasına rağmen kısa sürede bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün en önemli oyuncusu konumuna ulaştığını belirten Haluk Dinçer, AvivaSA’nın halka arz çalışmaları da sürdüğünü sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!