Rüzgar ters esiyor

Güncelleme Tarihi:

Rüzgar ters esiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 11:58

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, iş dünyasının huzur, güven ve istikrar beklediğini söyledi, “Belirsizlik ve kuşatılmışlık duygusu giderek derinleşiyor. Tablo iç açıcı değil” diyerek, ekonomide rüzgarın ters estiğini, siftah yapmadan kepenklerin kapandığını söyledi.

Haberin Devamı

Kutuplaşma sona ermeli
Demirtaş, hızla artan toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, iyasetçilerin uzlaşmayı öğrenmesi, sorun değil çözüm yaratmaları gerektiğini söyledi.
İTO’nun meclis toplantısında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Türkiye'de kriz olmadığı, kriz çıkacağını söyleyenlerin manipülasyon yaptığı yönündeki sözlerini de hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti;
"Kriz konuşmak istemiyoruz, ama ekonomide sıkıntılar var. Kur artışına rağmen ihracatta artış yok. Böyle giderse ülkemiz ekonomisinin risk primi daha da artacak. Büyüme olumsuz etkilenecek. Ekonomiyi hasta edecek. Döviz açığı hala büyük. Rezervler takviye istiyor. Türkiye'nin dış finansman bağımlılığı devam ediyor. Özetle bugün Türkiye ekonomisi çok kırılgan. Ama Ekonomi Bakanı, 'karamsar tablo manipülasyondur' diyor. Umarız öyledir. Belirsizlik ve kuşatılmışlık duygusu giderek derinleşiyor. Tablo iç açıcı değil, ancak karalar bağlayacak değiliz. İşimize bakmaya, ayağımızı yere sağlam basmaya mecburuz. Seçim hükümeti de oluşturulsa siyasi bir belirsizlik olacak. Ekonomi ile ilgili önemli kararlar alınamayacak. Piyasalarda siftah yapmadan dükkan kapatan üyelerimiz var. Piyasa istikrarına ve canlılığına ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı


DİKKATLİ OLUN
İşadamlarına bu süreçte, dikkatli olmalarını öneren Demirtaş, “Bunun için olabildiğince ne TL, ne döviz, hiçbir şekilde borçlanmayın ve risk almayın. Öz kaynak kullanmaya çalışın. Fazla stok tutmamaya özen gösterin. Alım-satımlarda alıcıların ödeme gücünü iyi kontrol edin. Çünkü bu süreçte tahsilat sorunuyla birlikte karşılıksız çek, protestolu senet miktarı da artacaktır" diye seslendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!