Ruslar votkayı çipura ile içiyor

Güncelleme Tarihi:

Ruslar votkayı çipura ile içiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 00:00

Rusya’ya balık ihracatını üç yılda 10 kat artıran su ürünleri sektörünün çatı kuruluşu olan Tanıtım Grubu, Moskova Yiyecek İçecek Fuarı’nda büyük başarıya imza attı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük gıda fuarlarından olan Moskova Uluslararası Yiyecek İçecek Fuarı 19’uncu kez düzenlendi. 55 ülkeden 1096 firmanın katıldığı 17 bin metrekarelik fuara ilk kez katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu yoğun ilgi ile karşılaştı.Türk su ürünleri sektörünün 2007 yılında Rusya’ya 550 bin dolar civarında olan ihracatının hızla arttığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kızıltan, bu pazarda özellikle Türk çipurasının çok beğenildiğini, levrek ve alabalığa da ilginin fazla olduğunu, bu ülkeye 50 milyon dolarlık su ürünleri ihracatı hedeflediklerini söyledi.

8 ayda 5.3 milyon dolara ulaştık

 Kızıltan, “Bu yıl 8 aylık dönemde 5.3 milyon dolara ulaştık. Rusya, çok büyük bir pazar ve biz henüz yeni yeni keşfediyoruz. Şubat’ta Rusya Federasyonu’nda düzenlenen en büyük gıda fuarı olan ‘PRODEXPO 2010’a katıldık. Rusya’ya yakınlık avantajımız var. Önümüzdeki yıllarda da fuarlara katılmaya devam edeceğiz ve sektörümüzün bu pazardan daha fazla pay almasını sağlayacağız” dedi.

MÖNÜLERE GİRDİ

Haberin Devamı

Moskova Fuarı’nda, STG’yi Başkan Mesut Aslantaş, Eşbaşkanlar Melih İşliel, Alican Yamanyılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kızıltan ve EİB Uzmanı Serap Ünaltemsil etti. Rusya’da çok ünlü restoranlarda çipura ve levrek balığının mönülere girdiğini anlatan Kızıltan, “Rusya’da çipura ve levrek, tüketimi çok olan favori balıklar arasında yerini almış durumda. Çipura ve levreğin yanında alabalık da biliniyor. Kısa sürede ciddi bir ivme yakaladık. Bu başarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!