Ruslar ve İranlıların Alaçatı’da taş ev ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Ruslar ve İranlıların Alaçatı’da taş ev ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 00:00

İnşaat sektörü, heyecanla yabancıların Türkiye’de mülk edinmesine imkan sağlayan yasa tasarısını bekliyor. İnternet üzerinden araştırma yapan yabancılar, gayrimenkul alanında gözlerini İzmir’e de çevirdi.

Haberin Devamı

VERYERİLER İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, son dönemde Çeşme Alaçatı’da İran ve Ruslar başta olmak üzere yabancıların önemli talebinin bulunduğunu söyledi.

Yabancıların mülk edinmesine imkan veren tasarıyla ilgili bilgi veren Veryeri, sektörün büyük bir heyecanla yasayı beklediğini vurguladı. Taslağın yasalaşması halinde özellikle İstanbul’da büyük talep olacağına inandığını ifade eden Alpan Veryeri, ayrıca son dönemde Rus ve İranlı ağırlıklı olmak üzere Alaçatı’da 40-50 yabancının talebinin biriktiğine dikkat çekti.

Potansiyel alıcıların mütekabiliyet yasasını beklediğini söyleyen Veryeri, yabancıların gayrimenkul alımı için internetten araştırma yaparak İzmir’i fark ettiğini dile getirdi.

Alpan Veryeri, “Ruslar hem oturmak hem de ülkelerinde de pazarlamak için taş evlerle ilgilenirken, İranlılar beldenin dışına doğru kasaba ya da mahalle gibi, içinde sağlık ocağı olan, kadın ve erkeklere ayrı havuzların olduğu yaşam alanları oluşturmak istiyor” dedi.

10 yılda 234 taş ev

Haberin Devamı

Devam eden projeler ve önümüzdeki sürece ilişkin çalışmaları hakkında da değerlendirme yapan Veryeri, şu anda Alaçatı’da 32 taş ev, 1 butik otel inşaatının sürdüğünü kaydetti.

Alpan Veryeri, “Devam eden projelerimizin bir kısmı temel aşamasında, bir kısmının ise kaba inşaatı sürüyor. Yine tamamı Alaçatı köy için merkezde taş ev projelerimiz devam ediyor. Haziranda hepsi teslim edilecek. Veryeriler İnşaat olarak, 2002’den itibaren, bu senekiler de dahil 234 taş ev ve 1 butik otel inşa etmiş olacağız” diye konuştu.

Yeni proje nisanda başlayacak

Nisanda yeni projeye başlayacaklarını aktaran Alpan Veryeri, projenin 5 loft, 34 taş evden oluşacağını belirtti, 2013 Haziran’da konutları teslim etmeyi planladıklarını dile getirdi. Veryeri, sözlerine şöyle devam etti: “Gelecek projelerimiz arasında yer alan 34 taş ev, köy merkezine 3 dakika yürüme mesafesinde olup, taş otelin yakında olacak. Mahalle konseptinde tasarlanan projemiz, 3+1 ve 4+1 şeklinde olacak. 100-120 metrekareler arasında değişen taş evler, 12 ay yaşanabilecek nitelikte, ahşap ve taşın sıcaklığını yansıtacak. Ayrıca, yine kişiye özel projeler yapmaya önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Bunların yanı sıra Alaçatı’da bir ilki gerçekleştirip, loft taş evler inşa ediyoruz. Yüksek tavanlı, yerden ısıtmalı, havuzlu ve kişiye özel bu evlerimiz de yine yaz ve kış yaşanabilinecek evler olacak. Alaçatı’nın merkezinde, Hacı Memiş Sokağı’nda, Dutlu Kahve’ye 2 dakika yürüyüş mesafesinde olup, yeni antikacılar ve sanatçılar sokağında inşa edilecek.”

Bu yıl durgun geçecek

Haberin Devamı

2012’yi sektörel anlamda değerlendiren Alpan Veryeri, “Konut kredilerinde yaşanan faiz artışı, inşaat birim maliyetindeki yükseliş, konut arzı çok yüksek olması açısından 2012’nin sektör için durgun geçeceğine inanıyorum. Çevre ülkelerdeki karışıklığın geçici olduğunu düşünüyor, piyasayı çok etkileyeceğini sanmıyorum. Piyasa durgunluğunun ise yabancılara mülk satışıyla aşılacağına inanıyorum” dedi.

Zirve’nin temeli atıldı

KURULDUĞU günden bu yana yurt içi ve yurt dışına inşaat alanında önemli projeleri hayata geçiren İzmir Barok Yapı, ‘Zirvepark Evleri’nin temelini attı. İki etaptan oluşan Çiğli Ulukent’teki projede, 154 lüks daire bulunuyor. İzmir Barok Yapı ortaklarından Murat Özkan, “Dünya standartlarında anahtar teslim projeler gerçekleştirmek tek hedefimiz. Zirvepark Evleri’yle ilk etapta 3 blokta 42 daire ve ikinci etapta 8 blokta 112 daireyi, 24 ay sıfır faiz ve sabit fiyat garantisiyle, 2014’te teslim edeceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!