Rotamız Final Four

Güncelleme Tarihi:

Rotamız Final Four
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 00:00

İkinci kez katılacağı devler arenasındaki ilk maçını 19 Ekim’de İzmir’de Bulgar takımı CSKA Sofya ile oynayacak mavi-beyazlı ekip, önce (A) Grubu’nda ilk ikiye girip 2. tur vizesi almaya çalışacak. Antrenör Glenn Hoag, “Final Four şansımız var” dedi.

Haberin Devamı

CHALLENGE Cup’ı 2009’da müzesine götürüp geçen sezon finale kalarak voleybol tarihine ismini altın harflerle yazdıran Arkas, gözünü Şampiyonlar Ligi’nde Final Four oynamaya dikti. 2007-08’de mücadele ettiği devler arenasında 4 yıl aradan sonra yeniden boy gösterecek mavi-beyazlı ekip, (A) Grubu’ndaki ilk maçını 19 Ekim’de İzmir’de Bulgar CSKA Sofya’yla oynayacak. Örnekköy Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Genel Koordinatör Yaşar Ergün, Antrenör Glenn Hoag, Kaptan Bülent Kandemir ve Brezilyalı Paulo Bravo, hedefin Final-Four olduğunu ifade etti.

EN BÜYÜK ORGANİZASYON

Paris Volley takımında 2001 yılında kupayı kazanan, 2003’te aynı takımla, 2010’da ise Sloven temsilcisi Bled’le Final Four oynayan Hoag, “Kulüplerarası en büyük voleybol organizasyonunda boy göstereceğiz. En iyi takımların katıldığı bu kategoride her maç final. Her setin, hatta her sayının önemi büyük. Doğru organize olup konsantrasyonu sağlarsak ikinci tur, hatta Final-Four için şansımız var” dedi. Gruptaki rakipleri Noliko (Belçika), Iraklis (Yunanistan) ve CSKA Sofya’yı (Bulgaristan) değerlendiren Hoag şöyle konuştu:

BEŞ YABANCI OYNAYACAK

Haberin Devamı

“Noliko, Şampiyonlar Ligi’ne daha önce 15 kez katılıp iki kez finalde ikinci oldu. Kadrosu kapalı kutu olan Iraklis 5 kez katıldığı kupada 2 kez final oynayıp kaybetti. Ligde iki kez yer alan CSKA’nın geçen sezonki kadrosu dağıldı. Bulgar oyuncularla yola devam ediyorlar. Kadrodaki 5 yabancıyı da kullanma imkanımız var.” Süper Kupa’yı F.Bahçe’ye kaybeden, 1. Lig’deki ilk maçta ise Milli Piyango’ya yenilen Arkas’ta Yaşar Ergün, “Halkapınar Spor Salonu’na 6-7 bin seyirci bekliyoruz. Merkezi yerlerden salona servis kalkacak” dedi.

BÜLENT: İYİ KURA ÇEKTİK

Arkas’ta 8. sezonunu geçiren Kaptan Bülent, “Son yıllardaki başarılarla beklenti arttı. İyi bir kura çektik. İlk hedefimiz son 4 takım arasına adımızı yazdırmak. Sonra da gidebileceğimiz yere kadar gitmek” diye konuştu. Grup maçlarını 18 Ocak 2012’de tamamlayacak Arkas, adını en çok puan toplayan ilk iki takım veya 6 grupta en iyi üçüncü takım arasına yazdırmaya çalışacak. 24 takımın mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tur ve çeyrek final çift maç eleminasyon usulüne göre oynanacak. Ülkemizi kupada Arkas’ın yanı sıra son şampiyon Fenerbahçe temsil edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!