Ressam ve şair Yazıcı'dan sergi

Güncelleme Tarihi:

Ressam ve şair Yazıcıdan sergi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 01:31

RESSAM ve şair Azime Akbaş Yazıcı'nın dördüncü kişisel resim sergisi "Kanatlı Kediler Ülkesinde Ağaç Olmak", Kedi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kokteylle açıldı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda şair ve yazar olan Azime Akbaş Yazıcı'nın resimlerinde, renklerin ışıltısı ve figürlerin hareketliliği sayesinde şiir dizeleri duyumsanıyor. Evrende var olan pek çok nesnenin birbirleriyle olan ilişkilerini çizgileriyle anlatan Yazıcı, eserlerinde farklı teknikleri bir arada kullandığını söyledi. Ressam "Kanatlı Kediler ülkesinde Ağaç Olmak Adlı Sergisi"nin aslında bir 'süreç sergisi' olduğunu belirterek; sekiz yıldır aralıklarla çalıştığı resimlerinin, içinden geçtiği yıllara, mevsimlere ve olaylara tanıklık ettiğini ifade etti.

Resimlerinde kedi figürünü sık kullanan Yazıcı, kedilerin kendisi için çok özel olduğunu dile getirdi. Yazıcı, resim yapmak ve yazı yazmanın kendisi için nefes almak kadar doğal bir eylem olduğuna değinerek, "Bir ince soluk hissettirebilirsem, ağır bir uykudan uyandırabilirsem, bir acının hafiflemesine sebep olabilirsem eğer, bu yeter bana" dedi. Resimlerinde ve yazılarında izleyenlerine ve okurlarına, çevrelerine karşı duyarsız olmamaları çağrısını yapmaya çalıştığını anlatan Akbaş, "Topluma vermek istediğim en önemli mesaj, direnç ve barıştır, inceliklerdir. Diğer iletilerimi sergime gelenler ve yazılarımı okuyanlar kendilerine göre çoğaltacaklardır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!