Rejenere ipliği Rusya’ya tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Rejenere ipliği Rusya’ya tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 00:00

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), yürüttüğü Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URG) Projesi kapsamında ilk yurtdışı iş gezisini Rusya’ya düzenleyecek.

Haberin Devamı

Moskova’da 25-28 Ekim’de açılacak 39. Textillegprom Uluslararası Tekstil Fuarı’nda stant açacak olan UTSO, rejenere ipliğin yanı sıra firmaların tanıtımlarını yapacak. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, “Hedeflerimizden bir tanesi Uşak’ın ihracatını artırmak ve firmalarımızın markalaşma yolunda ilerlemelerini sağlamak. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz URG Projesi’nde iş gezileri aşamasına geldik ve potansiyel pazarlara yurtdışı iş gezileri düzenlemeye başladık” dedi.

Rusya’da ikili iş görüşmelerine de ağırlık vereceklerini ifade eden Kuvvet, “Fuarda stant açmanın yanı sıra ikili iş görüşmeleri için Rusya’da profesyonel bir firma ile anlaşarak firmalarımızın eşleştirmelerini yaptık. Ayrıca Moskova Ticaret ve Sanayi Odası, ilgili sivil toplum kuruluşları ve birliklere stant açacağımızı ve ikili iş görüşmeleri yapacağımızı bildirdik. Bu konuda Rusya’da reklam, duyuru ve ilanlar verdik. URG Projesi kapsamında diğer sektörler içinde aynı şekilde proje oluşturacağız” diye konuştu.

NEDİR?

Haberin Devamı

Rejenere iplik işi yıllardır İtalya ve İspanya’da yapılmasına rağmen Türkiye’de yeni yeni üretimine başlandı. Rejeneri iplik üretimi, geri dönüşümden geçmiş, polip telefi, akrilik telefi gibi iplik teleflerinin geri dönüşümünün yapılmasıyla elde edilir. Çoğunlukla çok fazla kalite istemeyen çorap ipliği sektörünün ihtiyacını karşılamakta kullanılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!