Rahmi Usta’nın mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Rahmi Usta’nın mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

GÜNÜN MÖNÜSÜ:

- Zeytinyağlı ıspanak,

- Taskebabı,

- Tahinli kıvrık tatlısı.

TAHİNLİ KIVRIK TATLISI

MALZEMELER:

- 5 adet yufka

- 250 gr margarin

- İçine; 1 su bardağı dövülmüş ceviz,

- 1 çorba kaşığı tarçın

- 2 çorba kaşığı tahin

- Süslemek için; dövülmüş ceviz Şerbeti;

- 3 su bardağı su

- 3 su bardağı şeker

- 1 / 4 limon

YAPILIŞI:

YAĞI bir tavanın içinde eritin. Başka bir kabın içinde ceviz, tahin ve tarçını karıştırın. Bir yufkayı açıp, içine erittiğiniz yağdan bir miktar sürün, daha sonra harcını ekleyin. Yufkayı rulo yapın, daha sonra bir ucundan başlamak üzere gül şeklinde kıvırın. Bu şekilde teflon tavaya koyun, altını ve üstünü kısık ateşte kızartın.

NOT: TAVANIN altındaki ateş mutlaka kısık olmalı ki, içi iyice pişsin.

DİĞER yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp pişirin. Bu arada başka bir tencerenin içinde su, şeker ve limonu kaynatıp şerbeti yapın. Yufkalar henüz sıcakken üzerine soğuk şerbeti döküp servis yapın.

AFİYET OLSUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!