Rahmi Usta’nın mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Rahmi Usta’nın mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

GÜNÜN MÖNÜSÜ:

- Buğday çorbası,

- Ekşili köfte,

- Meyve.

BUĞDAY ÇORBASI

MALZEMELER:

- 1 su bardağı aşurelik buğday

- 3 su bardağı yoğurt

- 3 çorba kaşığı margarin

- 7 bardak et suyu

- 1 çorba kaşığı kuru nane

- 1 adet küçük soğan, tuz, kırmızı biber

YAPILIŞI:

Buğdayı ayıklayıp yıkayalım, tencerede bir iki taşım kaynatıp ertesi güne bırakalım. Ertesi gün yumurta, süt ve unu iyice çırpıp ocaktaki tencereye dökelim. Üstüne et suyunu katıp buğday pişince yoğurdu iyice çırpalım, et suyundan alıp incelttikten sonra tencereye dökelim. Bir tavada küçük soğanı doğrayıp öldürelim, kırmızı biberi ve naneyi katalım. Biraz daha kızarttıktan sonra yakmadan tencereye dökelim. Çorba pişene kadar karıştıralım.

AFİYET OLSUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!