Prof. Dr. Kızılot, yeni TTK’yı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Kızılot, yeni TTK’yı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 11:00

Ankara Gazi Üniversitesi Maliye Bölümü Başkanı ve Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, Manisalı sanayicilere 1 Temmuz 2012 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) hakkında bilgiler verdi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), hem üyeleri hem de sivil toplum kuruluşlarını 1 Temmuz 2012 tarihinde uygulamaya başlanacak olan yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) hakkında bilgilendirmek için panel düzenledi. Paneli CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sanayiciler dinledi.
Panelin açılış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, yeni Türk Ticaret Kanunu’nu sanayicisin anayasası olarak nitelendirdi. Türkiye ekonomisinin büyüten, yatırımları ve istihdamı sağlayan kesimin özel sektör olduğuna dikkat çeken Koşmaz, “Özel sektörü güçlendirecek her adım, yapısal kalkınmaya hizmet etmektedir. Bu doğrultuda yeni kanunun çıkarılması önemli bir adımdır. Yeni kanunula sanayicinin, KOBİ’lerin ve yatırımcının ufku genişleyecektir” dedi.
Prof. Dr. Şükrü Kızılot yeni kanunun şirketlerin yanı sıra tüm vergi mükelleflerini de ilgilendirdiğini vurguladı. Yeni kanuna göre şirketlerin ana sözleşmelerini yenilemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Şükrü Kızılot “Yeni kanun 1 Temmuz 2012 tarihinde uygulanmaya başlanacak. Ancak sanayicinin, yatırımcının ve şirket sahiplerinin yeni kanunu anlayabilmesi için yayınlanması gereken tüzük, tebliğ ve yönetmelikler hala yayınlanmadı. Yeni kanuna göre hazırlanmadan önce mutlaka hukukçulara danışılması gerekir. Çünkü kanunda belirtilen hükümler yerine getirilmediği ve uyulmadığı taktirde çok ağır yaptırımlar, hapis cezaları bile var” diye konuştu.
Prof. Dr. Kızılot daha sonra yeni kanun uygulama esasları, önemli maddeleri ve getirdiği yeni cezai hükümlülükler hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!