Potada hayat var

Güncelleme Tarihi:

Potada hayat var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2009 00:00

ABD'li Wise ve Hırvat Kedzo'yu alan Aliağa atağa kalkarken, Kaf-Kaf Daçkalı Bora Hun Paçun için bastıyor. ’’Ligden çekilecek’’ iddialarından rahatsız olan Bornova ise bombayı patlatıp Fenerbahçe kaptanı Mrsic'in kapısını çaldı.

BEKO Basketbol Ligi'nde önümüzdeki sezon İzmir'i temsil edecek Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim ve Bornova Belediyespor, transferde hareketli günler yaşılor. Üç takımın en kıdemlisi konumundaki Pınar KSK, Efes Pilsen'in genç oyuncularına göz dikerken, geçen sezon son haftada kümede kalmayı başaran Aliağa Petkim iki yabancının işini bitirdi. Tarihinde ilk kez 1. Lig'de mücadele edecek Bornova ise tribüne yönelik müthiş bir transfere imza atmak için Fenerbahçe kaptanı Damir Mrsic'in kapısını çaldı.

YILLIK 400 BİN DOLAR

Daha önce Mersin BŞB'den İnanç ve Aliağa'dan Reha'yla anlaşmasına rağmen son anda imzadan vazgeçen Bornova, Mrsic gibi bir yıldızı alarak ligden çekileceği iddialarına set çekmek istiyor. Tuborg'ta uzun yıllar forma giyen ve İzmir'e olan sevgisiyle tanınan 39 yaşındaki Boşnak guardın, ’’Şartlar uygun olursa seve seve gelirim’’ dediği öğrenildi. Fenerbahçe Ülker'den yıllık 400 bin dolar alan Mrsic'in aynı parayı Bornova'dan isteyeceği ifade edildi.

ALİAĞA HIZLI

O.Renault'dan Alper, ABD'li Holston ve Toolson ile Hırvat Mihajlovic'i alan Kaf-Kaf, Darüşşafaka'dan pivot Emre Bayav'ın işini de bitirdi. KSK, Emre'nin Daçka'daki ekürisi, 2.10'luk Bora Hun Paçun için bastırıyor. Transferde atağa kalkan Aliağa ise ABD'li Jeremy Wise ve Hırvat Mateo Kedzo'yu aldı. 1.88 boyundaki Wise'ın S.Mississippi'de geçen sezon 16.7 sayı, 4.7 asist ortalamaları tutturduğu, 2.03'lük Kedzo'nun ise Polonya takımı Slupsk'ta 11.0 sayı, 4.3 ribauntluk performans sergilediği öğrenildi.

İzmir’de 4 yıl oynadı

BORNOVA Bld’nin almak istediği 39 yaşındaki Mrsic'in Türkiye macerası 1995'te Netaş'ta başladı. İki sezon bu kulüpte oynayan Boşnak guard, 1997-2001 arasında Tuborg ve Troy Pilsner'de görev yaptı. 2001-2002'de Fenerbahçe Ülker, 2002-2003'te Uniks Kazan, 2003-2004'te Dinamo Moskova'da oynayan Mrsic, 2004'ten bu yana yine Fenerbahçe Ülker formasını terletiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!