Polise örnek bina

Güncelleme Tarihi:

Polise örnek bina
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ortaca, devlet kasasından tek kuruş çıkmadan şeffaf sorgu ve avukat odalı, duşlu nezarethaneli emniyet sarayına kavuştu. Saraya halka açık sinema da yapılacak.

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde Emniyet Müdürü Osman Babadağ, yeni bina yapımı için kolları sıvadı. Muğla Emniyet Müdürü Muhittin Yegül'ün de desteğiyle 1998'in Aralık ayında arsa alınıp temel atıldı.

Maliyet 175 milyar

TÜRK Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı, Ortaca Polis Teşkilatını Güçlendirme Derneği'nin ve vatandaşların katkısıyla 964 metrekare arsaya yapılan bina için 175 milyar lira harcandı.

Halka açık bölümler

DEVLETTEN ödenek alınmadan yapılan 5 katlı, önü camlı, diğer üç cephesi mavi renkli binanın bodrumundaki 400 metrekarelik alanda halka açık spor salonu planlandı, ayrıca sauna ve cep sineması da yapılacağı belirtildi.

Depreme dayanıklı

SICAK duş olanaklı 3 nezarethanesi de bulunan, asansörlü, 14 lojmanlı, güneş enerjisi, sıvı yakıt kaloriferli, pencereleri PVC ve ısıcamlı bina, deprem yönetmeliğine uygun yapıldı. Binada cam bölmeli şeffaf büroları, avukat görüşme odaları da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!