Poli-Tüyo

Güncelleme Tarihi:

Poli-Tüyo
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

DYP mitingden memnun

DYP'nin Türkiye genelindeki ilk mitingini geçtiğimiz perşembe günü Torbalı'da yaptı. DYP yönetimi, Torbalı'dan umduğunu bulması halinde mitingileri sürdürme kararı almıştı.

TORBALI mitingi Genel Başkan Tansu Çiller'i memnun edince, İzmir örgütünde de yüzler güldü. Katılım konusunda çeşitli yorumlar yapıldı. İl Başkanı Soner Göksel'in kalabalık tahmini 10 bin 500 kişi oldu. Göksel, bu sayıya binalardan izleyenlerin dahil olmadığını belirtti. 18 Nisan seçimleri öncesinde Torbalı Meydanı'nı ölçümlediklerini söyleyen Göksel, ‘‘Metrekareye 2.5 kişi hesabıyla alan büyüklüğünü çarptığımızda bu rakam ortaya çıkıyor'' dedi.

ASLINDA, miting öncesinde DYP'de bu konu ciddi tartışma yaratmıştı. GİK üyelerinin büyük bölümü ‘‘Mevsim ve zaman itibarıyle miting yapılmamalı'' görüşünü savunmuştu. Ufuk Söylemez ve İzmir İl Başkanı ‘‘Yapalım'' dedi. Meydandaki kalabalığın olumsuz etkilenmemesi için çok kısa bir mesafe olmasına karşın Adnan Menderes Havaalanı'ndan ilçeye helikopterle gelen Çiller, döndükten sonra İzmir örgütünü 4 kez çeşitli gerekçelerle aradı ve teşekkür etti.

İZMİR il yöneticilerin tek öfkesi ise MHP'lilere oldu. Başkan Göksel, ‘‘Hizbullah'ın anası Çiller hoşgeldin'' pankartı açan ülkücülere sert çıktı. Göksel, MHP'lilerin yıllarca DYP içinde barındığını hatırlattı, ‘‘Koynumuzda yılan beslemişiz'' dedi.

ANAP’ta Toygar tamam

ANAP İl Başkanlığı'na yeniden Tahsin Toygar getirildi. Toygar'ın atanma kararını Genel Başkan Mesut Yılmaz onayladı. Karar bugün yapılması beklenen MYK'da resmileştirilecek.

TAHSİN Toygar'ın yeniden bu göreve getirilmesi; Teşkilat Başkanlığı ile İzmir'e MKYK üyesi müfettişlerin uzun süren görüşme ve tartışmaları sonucu kesinleştirildi. Toygar'ın atanmasına önceki süreçte itirazı olan Ersin Taranoğlu da muhalefetini sona erdirdi.

İL Başkanlığı arayışları sırasında son dönemde Avukat Özer Kırca ile Merkez Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Ramiz Sevinç'in ismi ortaya atılmıştı. Ancak, örgütün ‘‘Kritik bir dönemden'' geçtiği belirtilerek Toygar'ın daha iyi tercih olacağı görüşbirliğine varıldı.

Konak dilekçe vermedi

NURULLAH Sağır'ın ‘‘çete'' suçlaması ve DGM'de tutuklanmasının ardından, ilçe yönetimi görevden alınmıştı. Buna rağmen, 27 ilçe yöneticisinin yanısıra Konak'ta da yeniden atanma yolunu açmak için Genel Merkez tarafından istifa dilekçesi istendi. Ancak, Konak yöneticileri bu isteğe uymadı. Karşıyaka yöneticileri ise istifa dilekçelerini Ankara'ya gönderdi. Balçova'da da benzer bir direnç yaşandı. Diğer ilçeler istifa dilekçesi verip, beklemeye başladı.

KRİTİK olan Konak yönetiminin yeniden yapılanmasında Nuri Talat Demren ile Bilal Doğan'dan birinin tercih edilmesi bekleniyor. Bilal Doğan Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na kaydırılmaya çalışılıyor. Bornova'da Abdullah Kavuk yerini koruyacak. Buca'da Hüseyin Solmaz'ın atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Balçova'da il yönetiminde yeniden görev alması beklenen Yunus Yunusoğlu'nun görüşleri etkili olacak.

BU HAFTA hareketlilik beklenen ANAP'ın yenilenecek il yönetiminde, Nihat Sağbaşoğlu, Ahmet Özdemir, Kemal Kürekçi, İrfan Timur, Sabriye Saltuk'un girmesine kesin gözüyle bakılıyor. 5 milletvekilinin önerileriyle 21 kişilik yönetimde bazı isimlerin alınması da gündemde. Balçova Eski Belediye Başkanı Mustafa Şentürk'ün de il yönetimine girmesi bekleniyor.

Tanrıkulu’nun TARİŞ’te operasyonu

SANAYİ ve Ticaret Bakanı MHP İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu'nun TARİŞ'e yönelik operasyonu tamamlandı. Bağımsız Bakan Yalım Erez döneminde atanan TARİŞ Genel Müdürü Fatih Cenikli'nin ardından Tarişbank'ın başına getirilen Akay Çakır görevden alındı.

2 yıllık sözleşme imzalayan Çakır'ın sözleşmesi bu süre bitmeden feshedilirken, anlaşmada yazılı ‘‘Tazminat'' hükmü de yerine getirilmedi. Çakır, tazminatını alabilmek için yargıya başvuracağını açıkladı. Akay Çakır'ın görevine son verildiği yönetim kurulu toplantısına ‘‘Bankaya zarara uğrattı'' şeklinde rapor sunan Necdet Uyar vekaleten genel müdür yapıldı. Ancak, MHP'li bakanlığın, Ziraat Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı yapan Nail Tohumcu'yu bu koltuğa getirmek için çaba harcadığı da belirtiliyor.

BU gelişmelerle, TARİŞ, yıllardır siyasetçilerin gözde alanı olmaktan yine kurtulamadı. TARİŞ'te Prof. Dr. Oğuz Oyan'ın başlattığı kurumsallaşma çabaları ise boşuna gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!