Pınar Karşıyaka’da ceza kabusu

Güncelleme Tarihi:

Pınar Karşıyaka’da ceza kabusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 14:10

SPOR Toto Basketbol Ligi’nde pazar günü Karşıyaka Arena’da oynanan Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe maçında taraftarların konuk takım, hakemler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik uygunsuz tezahüratı, yeşil kırmızılı ekibin başına dert oldu.

Haberin Devamı

Hakemlerin henüz ilk yarıda 2 kez küfürlü tezahürat anonsu yapmasına yol açan sloganlar ve saha olayları nedeniyle Pınar Karşıyaka’ya 4 maça kadar seyircisiz oynama cezası gelebileceği öğrenildi. Lig temsilcisi ve teknik komiserin, ilk periyodun bitimine 2 dakika 52 saniye kala hakemlere yönelik küfürlü tezahüratlarla, ikinci periyodun başında ve 5’inci dakikasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile rakip takımı hedef alan tezahüratları raporlarına harfiyen yazdığı bildirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Karşıyaka’dan savunma isterken, yönetim de kuruldan ek süre talep etti. Kulüplere daha önce oyunun 2 kez durmasına yol açan küfürlü tezahürat anonsları için para cezası kesen, uygunsuz tezahürata saha olaylarının eklenmesi halinde 2 maça kadar seyircisiz oynama cezası veren Disiplin Kurulu’nun, Pınar Karşıyaka bu sezon küfürden dördüncü kez kurula sevkedildiği ve konu devlet büyüklerine hakaret kapsamına girdiği için cezayı en üst sınırdan vermeye hazırlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Pınar Karşıyaka, 4 maç ceza alırsa normal sezonun son 3 iç saha müsabakası ile play off’taki ilk karşılaşmayı seyircisiz oynayacak. Emniyet güçlerinin küfürlü tezahüratta bulunanları kamera kayıtlarından tespit çalışması yaptığı da öğrenildi.


BAKMADAN GEÇME!