Pamukçu “yetmez ama evet” diyor

Güncelleme Tarihi:

Pamukçu “yetmez ama evet” diyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:00

ULUSAL Pamuk Konseyi Başkanı ve İzmir Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, hükümetin pamukta destek primi açıklaması için yaptıkları ısrarlı takibin sonuç vermesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kocagöz, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Kurulu’nda pamukta maliyetlerin yüzde 50’sini ödeyeceklerini ve 2011 yılı için kilogram başına 42 kuruş destek vereceklerini açıkladığını hatırlatarak, “Bu destek, Türkiye’nin pamukta yeniden faktör olması için önemli. Bizim talebimiz, geçen yıl kilogram başına 42 kuruş olan desteğin, bu yıl en az enflasyon oranında artırılmasıydı. Ancak hükümet geç de olsa 42 kuruşluk bir desteği açıkladı. Türk pamukçusu olarak bu aşamada ’yetmez ama evet’ diyoruz” dedi.

Yanlış politikalar

Yakın zamana kadar dünyanın en büyük pamuk üreticilerinden olan Türkiye’nin, izlenen yanlış politikalar nedeniyle dünyanın en büyük ikinci ithalatçısı haline geldiğini hatırlatan Kocagöz, “Bir süredir yükselen pamuk fiyatları pçiftçi için yeniden pamuk üreticisi olmanın yolunu açıyor. Pamuk çok önemli. Onunla doğuyor, onunla gömülüyoruz. Yakaladığımız bu altın fırsatı kaçırmamak için pamukta sürekli ve sistematik bir desteği devam ettirmemiz şart” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!