Özfatura da ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Özfatura da ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

BALİNA operasyonuyla Büyükşehir’deki otogar skandalı dosyası birleşti. Müfettişler, tutuklu Mehmet Niyazoğlu'nun başkanı olduğu İZOTAŞ'a verilen ihaleyle ilgili Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura ve encümen üyelerinin ifadelerini aldı.

BÜYÜKŞEHİR hukukçularının hazırladığı, İZOTAŞ'ın banka kredilerine encümen kararıyla belediye arsasının ipotek ettirilerek teminat gösterilmesiyle ilgili soruşturma da hız kazandı. Özfatura, ‘‘Encümen uygun görmüş. Ben de ‘evet’ demişim. Çıkar mı sağlamışız?’’ dedi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı müfettişleri tarafından ifadesi alınan Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Burhan Özfatura, Balina Operasyonu'yla ilgisi olmadığını, İZOTAŞ'a verilen Otogar ihalesiyle ilgili bildiklerinin müfettişleri anlattığını söyledi. İhalede hukuk dışın bir işlem yapılmadığını belirten Özfatura, ‘‘Belediye başkanı her işin detayını bilmez. Buna vakti de olmaz. Hukukçuların, ihale ve encümende alınan ipotek kararıyla ilgili mütalaası var. Başkan son imzayı atar. Ben de öyle yaptım. Kaldı ki encümende çok iyi yetişmiş dürüst insanlar vardı. Kamuya ait malların hacizi mümkün değil’’ dedi.

BELEDİYE'ye para harcatmadan 400 milyon dolara malolan bir tesis kazandırdıklarını önesüren Özfatura, belediye arsasının ipotek ettirilmesinin, kredi prosedürü dışında bir şey ifade etmediğini savundu. Özfatura, ‘‘Encümen uygun görmüş. Ben de ‘evet’ demişim. Çıkar mı sağlamışız? Belediye zarara mı uğramış? Yap - işlet - devret modeliyle otogarı yaptırma kararını Meclis'teki partilerin oybirliğiyle aldık. Bu model için bazı projelere hazine garantisi bile veriliyor. Soruşturma sonunda birşey çıkacağını sanmıyorum. Tüm bunlar, gündem olsun diye ortaya atılmış iddialar’’ dedi.

Niyazoğlu üniversite hastanesine sevkedildi

BALİNA operasyonunda tutuklanan işadamı Mehmet Niyazoğlu, tedavi gördüğü İzmir Devlet Hastanesi'nde kliniğin kapalı olduğu gerekçesiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi.

İZMİR Devlet Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada göğüs ağrısı şikayeti ile Kardiyoloji Servisi'ne yatırılan Mehmet Niyazoğlu'nun konsültasyon ekibince muayene edildiği belirtilerek, ‘‘Hastanemiz kalp damar cerrahisi kliniği kapalı olduğu için başka bir hastaneye sevkinin uygun olacağı Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildi. Savcılıktan gelen yazı doğrultusnda hasta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kardiyoloji Kliniği'ne nakledildi’’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!