Özel İdare personeline sosyal denge tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Özel İdare personeline sosyal denge tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 09:28

Manisa İl Özel İdaresi'nde çalışan 141 memur için Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak amacıyla sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalandı. Sözleşme gereği her memura aylık 541 lira ek öneme yapılacak.

Haberin Devamı

Manisa İl Özel İdaresi'nde düzenlenen imza törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, AK Parti Manisa milletvekili Selçuk Özdağ, Mansa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur ile İl Özel İdaresi çalışanları katıldı. 141 memurun çalıştığı İl Özel İdaresi'ndeki protokol yurt genelinde imzalanan 45. protokol oldu.

İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, imzalanan sosyal denge sözleşmesiyle her memura aylık 541 TL ek ödeme yapılacağını ve bunun için İl Özel İdaresi'nin yılda 800 bin TL ek ödeme çıkaracağını ifade etti. Kararın Temmuz ayı meclis toplantılarında aynı gün oybirliğiyle kabul edildiğini de vurgulayan Solmaz, yetkili sendika Bem-Bir-Sen'e de yapıcı tutum ve anlayışlarından dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turkay da Manisa Belediyesi'nin ardından İl Özel İdaresi'nde de iyi niyet ve diyalog içerisinde anlaşma sağlayıp çalışanlarının haklarını koruduklarını söyledi.

Törende söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de istikrar ve doğru ekonomik politikaların izlenmesiyle, hükümetin vatandaşlar arasında gelir adaletsizliğini azalttığını vurguladı. Türkiye'nin bu sürede artık borç alan değil borç veren, dünyada bir ekonomik güç olan bir ülke olduğunu ifade eden Hüseyin Tanrıverdi, kişi başına düşen milli gelirin yükseldiğini, bu yükselmenin belirli bir kesimin çok zenginleşmesiyle değil, tüm vatandaşların gelirlerinin artmasıyla gerçekleştiğini ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!