Otizmli yüzücüler madalyayla döndü

Güncelleme Tarihi:

Otizmli yüzücüler madalyayla döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 01:06

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yapılan Türkiye Özel Sporcular 2. Bölge Yüzme Şampiyonası'nda Manisa İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü'nün otizmli yüzücüleri Efe Zeybek birinci, Mustafa Çağrı Çekin ikinci ve üçüncülük madalyalarıyla döndü. Manisa'nın gururu olan iki otizmli yüzücüye AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, eşofman takımı hediye etti.

Haberin Devamı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından 3-5 Mart tarihleri arasında Doğu Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri'nden 52 spor kulübünden 118 sporcunun katıldığı Türkiye Özel Sporcular 2. Bölge Yüzme Şampiyonası Alanya'da yapıldı. Şampiyonaya Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Spor Kulübü'nden otizimli yüzücüler Efe Zeybek (10) ile Mustafa Çağrı Çekin (14) de katıldı. Şampiyonada otizm kategorisinde 8-11 yaş 500 metre serbest yüzmede Efe Zeybek birinci olarak bölge şampiyonu oldu. Mustafa Çağrı Çekin ise 12-15 yaş grubu 50 metre serbeste üçüncü ve 50 metre sırt üstünde ise ikinciliği kazandı. Üç aylık çalışma neticesinde şampiyon olan otizmli iki çocuğu kutlayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ birer eşortman takımı hediye etti. Otizmli iki çocuğa hediyelerinin verilmesi için düzenlenen törene Manisa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Savaş Duman, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şerenoğlu ve şampiyondan madalyayla dönen otizmli çocukların aileleri katıldı.

Haberin Devamı

Otizmli yüzücüler madalyayla döndü


Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Duman, iki otizmli çocuğun üç aylık bir çalışma neticesinde önemli bir derece elde ettiğini dile getirip, "Gerçekten elde ettikleri başarı bizi çok şaşırttı. Üç aylık çalışma neticesinde şampiyonada iyi dereceler elde etmek kolay değil. Şampiyonada madalyalarını alarak Manisa'nın gururu oldular. Şimdi bu çocuklarımızın 24-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak Türkiye Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası'na katılmasını bekliyoruz. Çocuklarımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. Otizm Derneği Başkanı Saadet Şerenoğlu da otizmli çocuklara fırsat verildiği ve imkan sağlandığı takdirde başarı elde edebileceklerini en önemli göstergesinin şampiyona olduğuna dikkati çekip, "Bu iki otizmli çocuğumuz ilk defa Manisa dışına çıktı. Manisa'da ilk defa otizmli çocuklarımız bize şampiyonluğu getirdi. Eğer fırsat verilir ve imkanlar tanınırsa otizmli çocuklarımız ilimizi daha önemli başarılara taşıyacaktır"
diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!