Ot salataları

Güncelleme Tarihi:

Ot salataları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

SICAKLAR bastırdı. Yazın ilk günlerini yaşıyoruz. Deniz mevsimi geldi. Belki de çoğumuz hafta sonunu deniz kenarında geçirmeye hazırlanıyoruz, ‘‘Bu kilolarla nasıl mayo giyerim’’ diye düşünüyoruz. Bu nedenle de çok kısa sürede fazla kilolar verdiren mucize diyetlerden birini yapmaya başladık bile. Çok düşük kalorili diyetler kişiyi kısır döngüde bırakır. Bir bakmışsınız, sürekli diyetle verdiği kiloları hızla geri alan biri olmuşsunuz. Bütün kış alınan kilolar bir-iki günde verilmez. Mükemmel bir makine olan vücut harcadığınhdan fazlasını aldığında yağ olarak depoluyor. Bunu para biriktirmeye benzetebiliriz. Elimize geçen fazla parayı harcamazsak bankada yüklü bir hesabımız olur. O nedenle her zaman ne yediğimizin farkında olalım. Sağlıklı beslenmeyi yaşam şekli haline getirmeyi bilelim.

SAĞLIKLI zayıflamak isteyenler için ot salatalarını öneriyorum. Ot salataları düşük enerjileri, yüksek posaları nedeniyle zayıflama diyetlerinin vazgeçilmez yemekleridir. Posa, yani lif enerji oluşturmadan bağırsaklarda uzun süre kalır. Bu nedenle de posa içeren yiyecekler kişiyi düşük enerjiyle tok tutar, barsak tembelliğini önler ve kanser yapıcı maddelerin atılmasını sağlar. Sağlıklı beslenmek isteyenler pazarlarda bolca bulunan otları az yağlı hazırlayıp tüketebilirler.

SAĞLIKLI zayıflamak için mutlaka bir diyetisyenden özel liste almalı, onunla mutfağınızda olumlu değişimleri yapmaya başlamalısınız. Bu şekilde sağlıklı beslenmeyi yaşamınızı bir parçası olarak görmeye başlayacaksınız.

Ot salatalarından iki örnek:

Bakla yaprağı salatası: Çiğ bakla yaprağı filizi, taze soğan, limon, yağ ve tuz karışımından yapılır.

Cibes salatası: Bir kapta yağ, limon, tuz, sarımsak, mikserle mayonez kıvamına gelene kadar çırpılır. Hazırlanan bu sos, haşlanmış cibesin üzerine dökülür ve zeytinle süslenerek servis yapılır.

Bize bu tarifi veren Necla Ergücü'ne teşekkür ediyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!