Ortadoğu gelinini İzmir değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğu gelinini İzmir değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 00:00

KISA zamana kadar ağırlıklı olarak Avrupa’ya üretim yapan İzmir gelinlik sektörü, Ortadoğu’ya yönelince taş, boncuk ve pullu “ağır” modeller üretmeye başladı.

Haberin Devamı

Ancak bu algı da geçtiğimiz yıldan itibaren değişti ve Ortadoğulu gelinler artık sade gelinliklere yöneldi.

Önümüzdeki sezonun gelinlik modasını ve müşteri eğilimlerini değerlendiren Türkiye Moda ve Hazırgiyim Federasyonu (TMHF) Danışma Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Nedim Örün, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sade ve şık, Avrupa tarzı gelinlik modasının sürdüğünü söyledi. Bu tarzın artık sadece Avrupa’da rağbet görmediğine dikkat çeken Örün, “Geçen sene başlayan trend doğrultusunda Türkiye’de de Arap ülkelerinde de artık bu tarz modeller tercih ediliyor. Bir buçuk yıl öncesinin o çok taşlı, pullu, boncuklu ağır modelleri geride kaldı. Bu yıl da dantel, ağırlığı artarak devam ediyor” diye konuştu.

İzmir öncü oldu

İzmir’in artık Avrupa’da gelinlikte bir marka olduğunu, büyük ve orta boy 400 gelinlik üreticisinin büyük çoğunluğunun ihracat yaptığını kaydeden Örün, trendlerin çok önceden izlenmesi ve ona göre koleksiyon hazırlanmasının önemine dikkat çekti. Örün, “Üreticilerin artması ve sektördeki Pazar çeşitlenmesi sonucu yöneldiğimiz Ortadoğu pazarında ise İzmir algıları değiştirdi. Avrupa’nın gelinlik beğenisiyle Ortadoğu arasında köprü oldu. İhracat yaptığımız ilk yıllarda ağır modeller isteyen pek çok Arap ülkesi artık sade gelinlikleri tercih ediyor. İzmir’in burada öncülük rolü var” dedi.

Haberin Devamı

Ortadoğu gelinini İzmir değiştirdi

TAŞLI PULLU MODELLER BİTTİ

Bu yıl sade modellerin yanı sıra beyazın yanında pudra, pembe, mavi gibi ikinci renklerin kullanıldığı yenilikçi modellerin arttığını dile getiren Örün, sezonun modasını ise şu sözlerle açıkladı: “Ayrıca kırık beyaz modası hala devam ediyor. Optik beyaz dediğimiz süt rengi neredeyse yok. Bej devam ediyor. Bu yılki trendlerde tüylü gelinlikler yok. Yani 2014 modası da bir anlamda 2013’ün devamı gibi. Geçen sene modeller bir anda sadeleşmiş, etekler dümdüz aşağı inmeye başlamıştı. Taşlar, pullar hepsi tarihe karıştı. Parlak ve mat kumaşlar da geçen sene olduğu gibi bir arada kullanılmaya devam ediliyor. Yakalar tülle kapanmaya başladı, uzun kollar da ağırlık kazandı. Yakada V veya U yaka dediğimiz modeller arttı, straplez neredeyse yok gibi. Eteklere biraz farklı olarak diyagonal katlar gelmeye başladı ve biraz daha hacimlendi.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!