Organları Türk bedenlerde yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Organları Türk bedenlerde yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 01:18

İNGİLTERE'den tatil için üç hafta önce geldiği Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde fenalaşan, sevkedildiği İzmir'deki özel hastanede beyin ölümü gerçekleşen Nathan Dean Anderson'un ailesince bağışlanan organları, Türk hastalar için umut oldu.

Haberin Devamı

Anderson'un bedeninden alınan organların, doku ve kan testleri sonucu uygun Türk hastalara nakledilmesine karar verildi. Acılı baba Cristopher Anderson, “Organ bağışında uyruk önemli değil. Organlar bizlere verilen birer hediye, bizde onları bağışladık. Oğlum yaşasaydı o da bu kararımızı kabul ederdi” diye konuştu.

İngiltere vatandaşı, ülkesinde oto tamirciliği yapan 24 yaşındaki Nathan Dean Anderson, üç hafta önce kız arkadaşıyla tatil için Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi. Geçen hafta, aşırı baş ağrısı şikayeti yaşayan Anderson'un başvurduğu özel hastanede iddiaya göre teşhis konulamadı. Anderson'un bağlı olduğu sigorta şirketine başvurmasıyla İzmir'deki özel bir hastaneye sevki sağlandı. İzmir'deki özel hastanede tedaviye alınan Anderson'un, üç kez beyin kanaması geçirdiği saptandı. Bekar olduğu öğrenilen Anderson'un, dün, saat 10.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberle yıkılan ve tedavi sürecinde Anderson'un başından ayrılmayan TIR şoförü babası Cristopher Anderson ile halası Elaıne Walters, organlarını bağışlama kararı aldı. Karar üzerine Anderson'un, korneaları, iki böbreği, karaciğeri ve kalbi, Türk hastalara nakledilmek üzere bedeninden çıkarıldı. Anderson'un ailesi, dini törenlerini gerekçe göstererek oğullarının yüzünü bağışlamadı. Çıkarılan organların ise hangi hastalara nakledileceğinin kan ve doku testleri sonucu belli olacağı bildirildi.

“ONUR VERİCİ”

Haberin Devamı

Kendisi için en zor kararı alan, 11 çocuğundan birini kaybetmenin acısını yaşayan baba Anderson, “Organ bağışında uyruk önemli değil. Organlar bizlere verilen birer hediye, bizde onları bağışladık. Kendisi hayat doluydu, insanları da çok severdi. Oğlum yaşasaydı o da bu kararımızı kabul ederdi. Onun başka bedenlerde yaşaması, hastalara yaşam kaynağı olması onur verici” diye konuştu. Gencin halası Elaıne Walters ise, derin üzüntü içinde olduklarını ancak hastalara yaşam kaynağı olmasının mutlu edici olduğunu dile getirdi. Anderson'un cenazesinin yarın ülkesine gönderileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!