Öpücük size kupa bize

Güncelleme Tarihi:

Öpücük size kupa bize
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2013 00:00

Türkiye’nin gururu Pınar KSK, kulüp tarihinde bir ilki başarmak için Eurochallenge Cup finaline çıkıyor

Haberin Devamı

FIBA Eurochallenge Cup Final Four ilk maçında Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg’u 66-62 yenerek finale kalan Pınar Karşıyaka, tarihi karşılaşmada bugün Rus temsilcisi Krasnye Krylia’yla şampiyonluk mücadelesi verecek. Dev mücadele Karşıyaka Arena’da saat 19.00’da başlayacak, TRT Spor ve TRT HD kanallarından naklen yayınlanacak.

ÜÇ yıldır katıldığı Avrupa basketbolunun üç numaralı organizasyonunda finale gelerek kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştiren Kaf-Kaf, Krylia’yı yenerse Efes ve Beşiktaş’ın ardından ülkemize kupa kazandıran üçüncü erkek basketbol takımı olacak. İlk günün mağlupları Gravelines ve Oldenburg ise 16.30’da üçüncülük maçına çıkacak.

Karşıyaka savunarak kazanacak

EUROCHALLENGE Cup’ın en skorer ekiplerinden Oldenbur’u 62 sayıda tutatarak finale uzanan Pınar Karşıyaka’nın, Krasnye Krylia önünde de en önemli kozu yine savunma olacak. Takımın skor yükünün yüzde 40.7’sini çeken Bobby Dixon-Will Thomas ikilisine finalde de çok güvenen Antrenör Ufuk Sarıca, Oldenburg maçında faul problemi nedeniyle çok faydalanamadığı Aminu’dan da bugün patlama bekliyor. Almanlara karşı bancten gelip çok kritik katkılar yapan Kaptan Ümit Sonkol, Caner ve Soner de Sarıca’nın finaldeki silahları.

Haberin Devamı

Sarıca’nın gurur günü

TÜRK basketboluna damga vurduğu oyunculuk kariyerinde, Efes Pilsen formasıyla 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak tarih yazan kadronun en önemli parçalarından biri olan Pınar KSK Antrenörü Ufuk Sarıca, bugün teknik adam olarak tarih yazmaya hazırlanıyor. Koçluk kariyerinin henüz ilk yıllarını yaşayan Sarıca, tamamına yakınını yeni transferlerin oluşturduğu Karşıyaka’yla

İlk yılında finaline geldiği Eurochallenge Cup’ı havaya kaldırarak, şu ana kadar elde ettiği tarihi başarıyı taçlandırmayı hedefliyor. Yeşil-kırmızılı kadrodaki oyuncular da kariyerlerindeki ilk Avrupa kupası sevincini Karşıyaka formasıyla yaşayacak.

Öpücük size kupa bize

Hiç yenilmediler

Haberin Devamı

EUROCHALLENGE Cup’ta sezon başından beri favoriler arasında gösterilen Krasnye Krylia, 1. Tur ve TOP 16’daki performansıyla kupaya göz kırpan Pınar KSK’nin bu sezon karşılaştığı en güçlü ekip olacak. Kadrosunda eski KSK’li Smith’in yanısıra, Chester Simmons, Aaron Miles, Omar Thomas, Lamayn Wilson ve Dejuan Collins gibi her biri kendisini Avrupa’da kanıtlamış 6 kariyerli ABD’li bulunduran Rus ekibi, finale gelene kadar oynadığı 15 maçın tümünü kazandı. Oyun kurucu Miles, 7.1 ortalamayla Eurochallenge Cup’ın Asist Kralı olurken, Bazarevich’in ekibi takım olarak da maç başına 18.7 asistle zirveye çıktı. 81-78 biten Gravelines randevusuna 28 sayı, 6 ribauntla Thomas damga vururken, Simmons 16, Wilson 15 sayı attı, Miles 7 asistle guard yeteneklerini gösterdi.

Haberin Devamı

Biletsizler Demokrasi’ye

İlk gün salonda kendilerine ayrılan yerleri dolduran Karşıyakalıların, Arena’yı bir kez daha yeşil-kırmızıya boyayacağı dev final karşılaşmasına bilet bulamayan taraftarlar için Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda bir kez daha dev ekran kurulacak.

Sayı kaçar, pankart kaçmaz!

KSK’nin yaratıcı taraftarının rakip oyuncuların serbest atışlada dikkatini dağıtmak için yaptığı şov, üzerinde ‘Miss it’ (kaçır) yazan dövizler büyük ilgi gördü.

Öpücük size kupa bize

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!