Operasyon siyasidir

Güncelleme Tarihi:

Operasyon siyasidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun zamanlaması ve yöneldiği kurumla doğurduğu sonuçların siyasi olduğunu öne sürerek, “En önemli ve kabul edilemez sorun da budur” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR Barosu Başkanı Sema Pekdaş, basın açıklaması yaptı, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun zamanlaması ve yöneldiği kurumla doğurduğu sonuçların siyasi olduğunu öne sürerek, “En önemli ve kabul edilemez sorun da budur” dedi. Pekdaş, operasyonun zamanlamasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Ak Parti İzmir milletvekili adayları Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın açıklamalarının ‘günah çıkarma’ olduğunu öne sürdü.

Mafya baskını gibi

Pekdaş, operasyon şekline de tepki göstererek, şuu görüşleri savundu:“Büyükşehir Belediyesi’nde yönetici pozisyonunda olan kişilerin sabah 06.00’da evlerine ve saat 08.00’da belediye binalarına adeta bir uyuşturucu veya mafya örgütüne yönelik operasyonlara benzer biçimde baskın düzenlenmesi, her şeyden önce demokratik hukuk devleti ilkelerine aykırıdır. Münferit memur suçları iddiası ile yürütülecek bir soruşturmanın, organize terör suçları kategorisine sokulması ve Büyükşehir Belediyesi’nin organize suç örgütü gibi nitelendirilmesi kabul edilemez.”

Özel görevli savcı

Haberin Devamı

Pekdaş, soruşturmanın özel yetkili savcılık kapsamında yürütülmesinin hukuka aykırı olduğunu öne sürerek, şöyle dedi:“Özel görevli savcılığın görevli olabilmesi için sadece suç örgütünün varlığı değil, suç örgütünün cebir ve şiddet kullanması gereklidir. Ortada cebir ve şiddet uygulayan bir suç örgütü yoksa özel görevli savcılıkların da görevli ve yetkili olması mümkün değildir. Yapılan bu soruşturma iddiaların niteliği itibariyle özel görevli savcılığın görev alanı içinde bulunmamaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!