Sayın,
diyet konusundaki eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladı, bir süre Altın Yunus Catering merkez mutfağında 3 bin 500 kişilik özel ve günlük catering organizasyonlarının müdürlüğünü yaptı, haftasonları spor salonunda diyetler yazdı. Şirket içi özel eğitimlere katılan, catering sürecinde halkla ilişkiler, pazarlama, idari işler gibi deneyimleri olan Sayın, bir
yemek fabrikası ve bir zayıflama merkezindeki görevleri sırasında yönünü iyice belirledi. Sayın, “Her şeyi her defada yemek, ya da her şeyi her defasında yememek. İşte bütün mesele buydu” diyerek zayıflama ve sağlıklı yaşam merkezinde çalışmanın kendisi için daha çok keyifli olacağı kararını aldı ve Park Sima Zayıflama ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde işe başladı. Sayın, “Sağlıklı zayıflama alanında çalışırken, İzmir Karşıyaka Çocuk Yuvası’nın aylık yemek mönülerini gönüllü olarak hazırladım. Her anlamda ideal uzman olmalıyım. Hacettepe Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde yüksek lisansımı hızlandırarak uzmanlaşmak istediğim konuda tez aşamasına geldim” dedi. Sayın, kilolu müşterilerine hareketsiz yaşamanın, kötü beslenmenin bireyleri obezite sorunuyla karşı karşıya getirdiğini anlatmaya çalıştığını söyledi.