Onların tek engeli para

Güncelleme Tarihi:

Onların tek engeli para
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Yaşama sıkı sıkı sarılan ve 12 madalya kazanan engelli yüzücüler, İzmir’i Türkiye şampiyonasında temsil edecek. En büyük engelleri maddi imkansızlıklar. Antrenör Seda Savaş, sponsorlara çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Özel Sporcular Yüzme Şubesi sporcularının önündeki tek “engel” maddi imkansızlıklar. EÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi ve Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Özel Sporcular Yüzme Şubesi Sorumlusu Antrenör Seda Savaş, 2009’da kurulan şubenin 3 çocukla faaliyete başladığını, 7 ayda katılanların sayısının 30’u bulduğunu anlattı. 6’sının lisanslı yüzücü olduğunu ifade eden Savaş, “8 ile 19 yaş arasında değişen kursiyerlerimiz var. Bedensel engelli yüzücülerimizin yanı sıra otistik, down sendromlu ve görme engelli arkadaşlarımızla çalışıyoruz” dedi.

Özel çocuklara hizmet

Yüzücülerin, şubeye ilk başladıkları dönemde yaşadıkları uyum sıkıntısını çok kısa sürede üzerlerinden attığını vurgulayan Savaş, şöyle konuştu: “Normalde yüzme antrenmanları çok sert programlanır. Ancak özel sporculara biraz daha yakın ve anaç yaklaşıyoruz. Her çocuğun farklı özellikleri var, bunları çözmeye başladık. Antrenmanlarımız çok eğlenceli geçiyor. Normal çocuklarla da çalışıyorum ama özel çocuklarla çalışmak çok başka. Yüzmenin hem bedene, hem ruha faydası olduğu bir gerçek.”

İlk ikiye girdiler

Antrenör Savaş, yüzücülerin performanslarındaki başarı üzerine kulüp olarak, haziran ayı başında düzenlenen Özel Sporcular İzmir İl Yüzme Müsabakalarına katıldıklarını, yarışlarda tüm sporcuların ilk ikiye girme başarısını gösterdiğini anlattı. Müsabakalarda birinciliği elde eden şubenin, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca  düzenlenecek Türkiye Şampiyonasında İzmir’i temsil edeceğine işaret eden Savaş, “Müsabakalardan 8 altın ve 4 gümüş madalyayla döndük. Başarının mutluluğu inanılmazdı. Çocuklar, halen başarının etkisinde. Yeni başlayan ve henüz yüzme öğrenen çocukların hedefinde madalya var” diye konuştu. EÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Pelin Sırma ve EÜ Makine Mühendisliği öğrencisi Özcan Kahraman ile gönüllü olarak antrenörlük yaptıklarını belirten Savaş, “Çocukların eğitim ve spor alanındaki gelişimlerinin arkasında, onları hiç yalnız bırakmayan aileleri var. En büyük sıkıntımız maddi imkansızlıklar. Sponsor katkısına ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

Hedefleri madalya

50 metre serbest bayanlarda altın madalya kazanan Güneş Akyol (12) birinci olmaktan mutluluk duyduğunu anlattı. Yüzmeden büyük keyif aldığını ifade eden Akyol, “Öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Madalya aldığım için mutluyum” diye konuştu.

Hedefleri altın madalya

Haberin Devamı

25 metre serbest erkeklerde altın madalya kazanan Serkan Demir (15) ise 11 yaşından bu yana yüzdüğünü belirterek, “Buradaki orkam çok güzel.Şampiyonaya katılacağım için mutluyum” diye konuştu.

Osteogenesis Imperfecta (Cam Kemik) hastası Merve Güreşçi (19) de EÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümünü kazanmasıyla varlığını öğrendiği kulübe kaydolduktan sonra güzel dostluklar kazandığını söyledi.

Özgürlük

Haberin Devamı

Yüzme sporunun sağlığına büyük katkı sağladığını anlatan Güreşçi, “Antrenörlerimiz, bizlerle arkadaş gibi ilgilendiler. Fiziki ve manevi sağlığımıza her yönden destek oldular. Birbirimizden de destek alıyoruz” şeklinde konuştu. Merve ile aynı kaderi paylaşan Gonca Bilen de (17), mart ayında kulübe katıldığını, antrenmanların çok eğlenceli geçtiğini kaydetti. Görme engelli Furkan Kaplan (12) ise kulübe katılmadan önce yüzme bildiğini, ancak önceden yaptığı hataları düzeltme imkanını bulduğunu belirtti. Kaplan, “Suda insan kendini özgür hissediyor. Yüzmeyi de çok seviyorum. En büyük hedefim ileride şampiyonaya katılarak altın madalya kazanmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!