Önce kurs veriyor sonra iş buluyor

Güncelleme Tarihi:

Önce kurs veriyor sonra iş buluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 00:00

MANİSA’da bir yıl önce kurulan Yeni Bir Yaşam Derneği, 300 ev kadınına çeşitli alanlarda kurs verdi, bazılarına atölyelerde iş buldu, bazılarının da evlerinde çalışmasını sağladı.

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Funda Demirel, bir kadın veya bir yardım derneği olmadıklarını belirterek, amaçlarının balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmek olduğunu söyledi. Derneklerinin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Merkezi bünyesinde hizmet verdiğini söyleyen Demirel, “Derneğimizin asla bir ticari faaliyeti yok. Derneği kuranlar, yönetenler ve üye olanların hepsi Toplum Merkezi’nde çeşitli kurslar görmüş kişiler. Aramızda erkekler de var. Ayakları üzerinde durmak isteyen ev kadınlarını bekliyoruz” dedi. x

Kadına şiddet

Geliştirdikleri projeleri anlatan Demirel, “Toplumda kadına yönelik artan şiddeti gözler önüne sermek amacıyla ’Benim Bir Adım Var Adım’ projesini hayata geçirdik. Bu proje çerçevesinde şiddet gören kadınlarımız başrolde oynayarak, bir tiyatro oyunu sahneleyecekler. Mart ayı içinde tüm Manisa halkına oyunumuzu sergileyeceğiz. Ardından köylerimizde erkeklere yönelik kadının hakları, kadına şiddettin önlemesi konusunda kahvehanelerde eğitimler vereceğiz. Ayrıca sponsor bulduğumuz takdirde, kadının kendi haklarının yer aldığı ’Kadının Başucu Kitapçığı’ adı altında kitap bastırıp dağıtacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!