Olmadı müdür

Güncelleme Tarihi:

Olmadı müdür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Polis Okulu Müdür Yardımcısı, makam aracı ile kazaya karıştı, trafiğe alkol muayenesi yaptırmadı, tutanak tutturmadı.

BORNOVA Polis Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ölmez'in kullandığı 35 BJE 03 plakalı makam otomobiline dün saat 01.00 sıralarında bir sürücü arkadan çarptı. Her kazada olduğu gibi trafik polisleri rutin işlem yapmak istedi.

Görevlilere çıkıştı

ANCAK kazada kusuru olmamasına rağmen Müdür Yardımcısı Ölmez, trafik polislerine tepki gösterdi, alkol muayenesine izin vermedi. Ölmez, iddiaya göre polislere, ‘‘Ben emniyet müdürüyüm. Siz kim oluyorsunuz’’ diye çıkıştı.

Otomobille uzaklaştı

TRAFİK polislerinin ikna çabası sonuçsuz kaldı, alkollü olduğu iddia edilen Müdür Yardımcısı otomobiline binip uzaklaştı. Polisler de hakarete uğradıklarını, alkol kontrolü yapamadıklarını tutanağa geçirdi.

Müdür bunu yaparsa

İZMİR'de kendisinin kullandığı makam otomobiliyle kazaya karışan polis müdürü Hasan Hüseyin Ölmez, tutanak tutup, alkol kontrolü yapmak isteyen trafik polislerine karşı koyup, hakaret etti. Alkollü olduğu öne sürülen Bornova Polis Okulu Müdür Yardımcısı Ölmez, polislerin uyarılarına karşı karakola gitmeyi kabul etmeyip, otomobiliyle uzaklaştı.

BORNOVA Polis Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ölmez dün saat 01.00 sıralarında 35 BJE 03 plakalı makam otomobiliyle Fatih Caddesi'nde Önder Gürefe'nin kullandığı 45 N 1755 plakalı otomobil arkadan çarptı. Maddi hasarla sonuçlanan kazaya, haber verilen trafik ekibi geldi.

TRAFİK polisleri kazayla ilgili tutanak hazırlayıp, iki sürücüyü de alkol muayenesi için karakola göndermek isteyince olanlar oldu. Alkollü olduğu öne sürülen Ölmez, buna karşı çıktı. Kazada kendisinin haklı olduğunu söyleyen Ölmez, iddiaya göre polislere, ‘‘Ben emniyet müdürüyüm. Siz kim oluyorsunuz? Ne karakola giderim, ne de alkol kontrolü yaptırırım’’ dedi.

Hakaret de etti

ÖFKELİ müdürü kaza yerine gelen Trafik Ekipler Amiri de ikna edemedi. Ölmez, birden otomobiline binerek trafik ve karakol polislerinin şaşkın bakışları arasında uzaklaştı. Bunun üzerine polisler, Ölmez'in alkol kontrolü yaptırmayıp, karakola gitmeyi reddederek, ayrıldığını ve kendilerine hakaret ettiğini tutanağa geçti.

KAZAYA karışan diğer otomobilin sürücüsü şoförü 38 yaşındaki Önder Gürefe, ‘‘Otomobiline ben arkadan çarptım. Suçlu olduğumu kabul ediyorum. Polis amiri olan bir kişinin böyle davranmaması gerekir. Bu durum tutanak hazırlanmasını engel teşkil etmez. Ben de alkollüyüm ama kaçmıyorum. Ayrıca kaza da haklı bile olsa, alkollü otomobil kullanmaktan işlem yapılırdı’’ dedi.

HAKKINDA idari soruşturma açılacağı belirtilen Ölmez'in, kaza yerinde görevli polislerin tavrına, herkesin yanında alkol testi yapıp, kendisini güç durumda bırakmaya çalışmalarına kızıp gittiğini söylediği öğrenildi.

BU ARADA polis yetkilileri kazada normal prosedürün uygulandığını belirterek, ‘‘Kaza sonrasında ancak gerekli inceleme sonunda kim haklı, kim haksız belli olur. Bu nedenle kazaya karışanlara alkol kontrolü yaptırılır. Bu kişinin resmi bir sıfatı olduğu için, işlemler karakolda yürütülecekti. Görevlilerin hazırladıkları tutanak gerekli yerlere bildirildi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!