Olgunluğunu herkes örnek alsın

Güncelleme Tarihi:

Olgunluğunu herkes örnek alsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 02:00

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, hastalığının tedavisindeki tutumuyla herkese moral kaynağı olmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kemoterapi seansları sonrasında partiler veren Kestelli, son meclis toplantısına da peruksuz geldi, tedavinin diğer aşamalarına da aynı moralle devam edeceğini vurguladı.

Kestelli, meclis konuşmasında, genel seçim sonrasında özellikle İzmir için üretilen projelerin takipçisi olacaklarını belirtti, “Seçmenlerin verdiği oyların Meclis’te temsil oranı yüzde 95’i buldu. Bugün artık milletin sandıkta gösterdiği olgunluğun bütün kurumlara sirayet etmesini, halkın iradesinin Meclis’e yansımasının önündeki engellerin uzlaşmayla aşılmasını bekliyoruz. Meclis’i daha açılmadan kilitlenir hale getirmek hiç kimsenin hakkı olmamalı” diye konuştu.
İkinci kriz tehdidi

Fiyatlardaki artışa dikkat çeken Kestelli, şunları söyledi:

“Mayıs ayında küçük bir düzeltme yapsa da emtia fiyatları küresel krizden sonra tekrar yükselmeye başladı. Emtia fiyatlarının zirve yaptığı Haziran 2008’den sonraki en düşük seviye olan Şubat 2009 ile Mayıs 2011’de enerji fiyatları yüzde 129, tarımsal fiyatlar yüzde 56, metal ve minerallerdeki fiyatlar ise yüzde 143 arttı. Emtia fiyatlarındaki artış, küresel ekonomiyi ikinci bir krizle tehdit ediyor. Bu gelişmelerin bizi de olumsuz etkilemesi muhtemeldir. Bu nedenle yeni ve sürdürülebilir bir büyüme modelini oluşturmalıyız.”

Haberin Devamı

Kaya’dan anket önerisi

Meclis Başkanı Halit Kaya ise Borsa’nın 120’nci yılı kutlamaları çerçevesinde bir belgesel çekilmesini önerdi. Kaya ayrıca, üyelerinin yeni kurulacak hkümetten beklentilerini dile getirmek için bir anket çalışması yapılarak TBMM’ye ulaştırılabilineceğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!