Okullarda neler oluyor

Güncelleme Tarihi:

Okullarda neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:00

Karabağlar'da, 15 gün önce öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı sınıftaki öğrencilerin gözü önünde öldüren 15 yaşındaki H.K.’ye özenen Rakım Erkutlu İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki C.E. okulda bıçakla dolaşıp öğretmenini aradığı sırada son anda yakalandı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ege diyor ki....

 

Son günlerde okullarda yaşanan tatsız olaylar, gazete sayfalarında, televizyon ekranlarında sıkça görülmeye başladı...
Okullarımız artık eğitim yuvası değil, tabancalı, bıçaklı, yumruklu saldırılar yüzünden adeta korku yuvası haline geldi...
Şiddetin bir tarafında öğretmenler, bir tarafından öğrenciler var...
Sevgi ve hoşgörü eksikliği mi, yoksa eğitim sisteminin doğal bir sonucu mu?
Hangi gerekçe olursa olsun birinin artık bu gidişe ‘Dur’ demesi gerekiyor.

Emniyete götürülen C.E.’nin, öğrenci arkadaşlarına “Ben de öğretmenimi öldüreceğim” dediği öğrenildi.
Karabağlar İlçesi Eskiizmir semtindeki Rakım Erkutlu İlköğretim Okulu’nun 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki C.E., bugün saat 08.00 sıralarında, okul girişi sırasında sınıf arkadaşlarının bulunduğu bölüm yerine başka sınıfların öğrencileri arasında dolaşınca, Okul Müdür Yardımcısı olan Fen ve Teknoloji öğretmeni Hakan Karakaya tarafından uyarıldı. Arkadaşlarının gözünün önünde azarlanmayı gururuna yediremeyen C.E., çanta ve eşyalarını bahçede bırakıp, öğretmeni Karakaya’ya da küfür ettikten sonra koşarak okuldan ayrıldı.

Haberin Devamı

Okullarda neler oluyor


BIÇAKLA GERİ DÖNDÜ
Evine giderek ekmek bıçağı alan C.E., tekrar okula geldi. Okulun koridorlarında öğretmeni Hakan Karakaya’yı, aramaya başladığı sırada görevliler kendisini farketti. Görevlilerin durumu bildirdiği okul timlerinde görevli polis memurları, okula gelerek C.E.’yi yanındaki bıçakla yakaladı. C.E. öğretmeni Hakan Karakaya ile birlikte Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

ÖĞRETMENİ ÖLDÜRENE ÖZENMİŞ
Olayın ardından okulda yapılan araştırmada, C.E.’nin, okul arkadaşlarına yaklaşık 15 gün önce Eskiizmir Caddesi’ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı öldüren 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K. gibi, öğetmenini öldüreceğini söylediği öğrenildi. Bu arada öğrencisinin olası saldırısından son anda kurtulan öğretmen Hakan Karakaya’nın da C.E.’den şikayetci olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 


Haberin Devamı

"NİYE GÜLDÜN LAN" YUMRUĞU

Okullarda neler oluyor

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)
DÜNYACA ünlü spor kulübü İnter’in geçtiğimiz yıl Forum AVM ile gerçekleştirdiği yaz kampı seçmelerine katılıp izleyenleri büyüleyen, Luis Figo ve Edgar Davids’le de gösteri maçına çıkan 9 yaşındaki Abdurrahman Efe, öğrenim gördüğü Aydın Gazipaşa İlkokulu’nda, 33 yıllık öğretmen N.Ş.A tarafından gözüne yumruk atılarak darp edildi.İddiaya göre olay, 1 Ekim Pazartesi günü meydana geldi. Beden eğitimi dersinden çıkan Efe ve arkadaşları, giyinmek için sınıfa geldi. Bu sırada başka bir sınıfta öğrenim gören S.O. adlı öğrenci, koridorda gürültü yaptığı gerekçesiyle, Türkçe Öğretmeni N.Ş.A. tarafından sırtından yumruklandı. N.Ş.A., daha sonra, Abdurrahman Efe’nin ensesinden tutarak, “Sen neden güldün lan” diyerek gözüne yumruk attı.

Haberin Devamı


Kapatmaya çalıştı
Yediği yumrukla gözü şişen Efe’nin babası Ümit Efe olayı duyarak okula geldi, müdür N.T. ile görüştü. Baba Efe’ye bilgi vermekten kaçınan N.T., “Merak etmeyin, biz hallederiz” diyerek, öğretmenle görüşmesine izin vermedi. Ümit Efe, bunun üzerine Efeler Polis Merkezi’ne giderek öğretmen hakkında şikayetçi oldu.
Oğlu okula yeni kayıt olduğu için öğretmenin adını bilmeyen babanın yardımına Cumhuriyet Savcısı yetişti. Olay hakkında soruşturma başlatan savcının talimatıyla, okul müdürü N.T., polis merkezine davet edildi. N.T., burada da görevli polislerle tartışarak, öğretmeni tanımadığını söyledi.
Polislerin hakkında tutanak tuttuğu müdür daha sonra başka bir öğretmenin ismini verdi. Abdurrahman Efe ile birlikte darp edilen S.O. da Çocuk Şube Müdürlüğü’ne davet edilip ifadesi alındı. S.O.’nun annesinin de öğretmenden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Okullarda neler oluyor


Okulda teşhis
Kendisini darp eden öğretmenin ismini bilmeyen Efe ve arkadaşı S.O., polis eşliğinde okula giderek öğretmeni teşhis etti. İfadesine başvurulan öğretmen N.Ş.A., hakkındaki iddiaları reddederek, iftira atıldığını savundu.
Oğlunun çok sakin bir yapısı olduğunu söyleyen Ümit Efe, “Bugüne kadar hep övgü aldığım oğlumun darp edilmesini içime sindiremedim. Önce Efeler Polis Merkezi’ne, daha sonrada Çocuk Şube Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldum. Polis gözetiminde darp raporu da alındı. Şikayetimden vazgeçmeyeceğim” dedi. Okul Müdürü N.T. ve Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görevli bazı amirlerin, Ümit Efe’ye, “Biz gerekeni yaparız. Bu olay gazetelere çıkmasın. Çocuğunuzu ünlü mü yapmaya çalışıyorsunuz?’ diyerek telkinde bulundukları öne sürüldü.
Abdurrahman Efe’yi yumruklayan öğretmen hakkında savcılık tarafından “kasten adam yaralamak” suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!