Okul yolu kabus dolu

Güncelleme Tarihi:

Okul yolu kabus dolu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 00:00

Kadifekale Altay Mahallesi’nde toprak kayması nedeniyle 800 çocuğun okula gitmesi kabusa dönüştü.

Haberin Devamı

İzmir Kadifekale Altay Mahallesi Topaltı İlköğretim Okulu öğrencileri, geçen eğitim yılının son üç ayını, hem binalarında hem de kullandıkları yolda toprak kayması tehlikesi olduğu için farklı okullarda sürdürdü. Küçüklerin okula gitmek için kullandığı, Eşrefpaşa ile Yeşildere’yi birbirine bağlayan Hacı Ali Efendi Caddesi’nin bir bölümü de çevre düzenlemesi sırasında meydana gelen kayma nedeniyle toprak altında kaldı.
Veliler bu yoldan okullara gidilemeyeceğini öne sürerek tepki gösterdi. Yolun yapılması ve Topaltı İlköğretim Okulu’nun açılması için İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdiklerini belirten veliler, çocuklarıyla eylem yaptı.


Veliler tepkili
Eğitim yılının açılmasına sayılı günler kala çaresiz kaldıklarını dile getiren veliler, şöyle dedi: “Şu anda kapanan yol üzerinde yürüyemeyen çocuklarımız, yağmur, çamurda nasıl okullarına gidecek? Üstelik, 800’ü aşkın çocuk bu yolu kullanarak okullarına gidiyordu. Bu yıl ilköğretime başlayacaklar da var. Daha önce mahallemizde eğitim gördükleri ilköğretim okulunun ve yolun bir an önce onarılıp çocuklarımızı bu kabustan kurtarılmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!