Öğretmenler meslektaşlarına saldırıyı kınadı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler meslektaşlarına saldırıyı kınadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 11:18

Didim'de, geometri öğretmeni Halil Çelik'in veliler tarafından dövülmesi, meslektaşları tarafından kınandı.

Haberin Devamı

Didim'de veliler tarafında darp edilen öğretmen Halil Çelik'in görev arkadaşları,son iki derse girmeyip, saldırıyı protesto etti.Selçuk Özsoy Kız Teknik ve Meslek Lisesi Geometri Öğretmeni Halil Çelik (35), 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'nın başladığı ilk gün olan 17 Eylül'de okul bahçesinde kavga eden iki öğrenciyi ayırmak istedi. Bu sırada çıkan arbedede Çelik, iddiaya göre, öğrencilerin yakınları tarafından sopayla dövüldü. Kaburgalarında zedelenme ve vücudunun çeşitli yerlerinde şişlik ve morluklar oluşan Çelik'e Didim Devlet Hastanesi'nde 20 günlük iş göremez raporu verildi. Polis, 2 kişiyi gözaltına aldı.

Çelik'in veliler tarafından darp edilmesi meslektaşlarının tepkisine neden oldu. Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir- Sen, okul önünde yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı. Grup adına açıklamayı okuyan Eğitim-Sen üyesi Gülzade Bozkır yaptı. Saldırının tesadüf olmadığını son yıllarda öğretmenliğin itibarının sistematik olarak yok edilmeye çalışıldığını öne süren Bozkır, “Mesleğimizin onuru ayaklar altına alınmaya çalışılmakta. Ülkeyi yönetenler tarafından kamu çalışanları sürekli hedef gösterilmekte ve sık sık görevi başındaki kamu emekçileri saldırıya uğramakta. Bu saldırıların giderek artması öğretmenlik mesleğini hor gören bu anlayışın sonucu. Ne yazık ki çoğu zaman bu saldırılar yapanların yanına kar kalmakta ve kendilerini güçlü hissettirmektedir. Bugün görevi başındaki binlerce öğretmenin can güvenliği yok. ‘Gelecek sizin eserinizdir’ denilen öğretmenlerimizin hiçbir itibarı kalmamıştır” dedi.
Bu tür saldırılara tepkisiz kalmayacaklarını ifade eden Bozkır, Didim Selçuk Özsoy Lisesi öğretmenleri olarak son 2 derse girmeyeceklerini de açıkladı. Grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!