Öğretmenler karakolluk oldu

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler karakolluk oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2011 00:00

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde Mesleki Eğitim Merkezi’nin Motor Bölümü’nde öğretmenlik yapan D.P ile İ.K, okul müdürü M.Ç’nin şikayeti üzerine karakolluk oldu.

Denizli kent merkezinde ikamet eden iki öğretmen, Denizli-Çivril arası 96 kilometre olduğundan, sınav döneminde zamanlarının çoğunu yolda harcamama adına okula iki adet çekyat alarak küçük bir odada kalmaya başladı. 24 Ocak Pazartesi akşamı saat 21.00 sıralarında iki öğretmen okuldaki odalarında öğrencilerin yazılı kağıtlarını okurken, polis ekibi geldi. Polisler, öğretmenlere “Hakkınızda şikayet var. Bizimle polis karakoluna geliniz” dedi. Oldukça şaşıran iki öğretmen, polisler tarafından önce Çivril Devlet Hastanesi’ne götürüldü, burada kendilerine sağlam raporu verildikten sonra, karakola götürülerek ifadeleri alındı. Ardından, iki öğretmen polisler tarafından yeniden okula bırakıldı. Öğretmenler, geceyi okulda geçirdikten sonra bir daha okulda konaklayamadı. Öğretmenler D.P ile İ.K’nin okulda konaklama izni alabilmek için iki hafta önce okul yönetimine yazılı başvuruda bulunduğu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise, bu talebe 25 Ocak Salı günü “Öğretmenler okulda konaklayamaz” yanıtını verdiği öğrenildi. Okul Müdürü M.Ç olayla ilgili açıklama yapmadı.
Ağır yara
Eğitim-İş Şube Başkanı Osman Kandemir konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bir eğitimci olarak bu olay bizi derinden yaralamıştır. Bu olay kutsal öğretmenlik mesleğine ağır bir yaradır. Olmayan bir suçtan eğitimcilerin hastanelerde adi suçlular gibi halkın önünde küçük düşürülmesini şiddetle kınıyoruz” dedi.
Öğretmenlerden D.P’nin, okul müdürü M.Ç’nin kendisine ağır hakarette bulunduğu nedeniyle Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduğu, olayla ilgili Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de soruşturma başlattığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!