Öğretmen feryadı:Çocuklarım üşüyor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen feryadı:Çocuklarım üşüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2008 00:00

Uşak Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri, kardeş seçtikleri Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Bataklı İlköğretim Okulu için iki ay önce kitap kampanyası başlattı. Lise öğrencileri, topladıkları 700 kitabı kolilere yerleştirerek kargoya verdi.

Haberin Devamı

Müdür Sebahat Zeybek, öğrencilerinin kardeş okula yardım eli uzattığını belirterek, "Öğrencilerim, mesafeye rağmen, onların yanında olduklarını hissettirdi. Vatandaşlarımızın da kampanyaya destek vermesinin, birlik ve beraberlik adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. O bölgede görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın ne denli güçlüklerle karşı karşıya olduklarını çok iyi biliyoruz. Biz de destek olmak istedik" diye konuştu.

GÜÇ KOŞULLAR

Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Derya Özkaya, Türkiye’nin en batısından ve en doğusuna bir sevgi köprüsü oluşturmak istediklerini belirterek şunları söyledi: "O bölgedeki öğrencilerin çok güç koşullarda eğitim gördüklerini biliyoruz. Onlara destek olmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Okuldaki tüm arkadaşlarımızla konuşup hikaye ve ders kitapları topladık. Oradaki arkadaşlarımızın bu kitaplara ihtiyacı vardı ve sömestr tatilinde ellerinde olması için hızlı davrandık. Bu kitaplar biliyoruz ki yeterli değil, yeni kampanyalarla bölgedeki diğer okullara da çeşitli yardımlarımız sürecek."

Haberin Devamı

BURASI ÇOK SOĞUK

á Kardeş okulun öğretmenlerinden Emine Kahraman, telefonla Uşak’ı aradı, 80 öğrencileri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Öğrencilerimize destek olmak isteyen Uşak’taki genç öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bize kitap kırtasiye malzemesi gönderiyorlar. Elbet bunlar çok önemli. Ancak bu bölgenin iklimi çok sert ve burası çok soğuk. Çocuklarım üşüyor. Aracılığınızla seslenmek İstiyorum. Çocuklarımın kışlık bot ve mont ihtiyaçları giderilirse çok mutlu olacağım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!