Öğretmen demek bu kadar mı zor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen demek bu kadar mı zor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 00:00

İzmirli 24 yaşındaki Tuğba Özbek, hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğine başladığının henüz ikinci ayında, Van Depremi’nde can verdi.

Haberin Devamı

AİLESİYLE birlikte Karşıyaka’da yaşayan, büyük ekonomik zorluklara rağmen Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni bitiren 24 yaşındaki Tuğba Özbek, KPSS’den aldığı başarılı sonuç sonrasında, yıllarca hayalini kurduğu öğretmenliğe atanarak Van Erciş’te göreve başladı.
İlk maaşıyla evinin kirasını ödeyen ve kendisine eşya alan Özbek, meslek içi eğitim çalışmaları için okuluna gitti. Öğleden sonraki eğitimin iptal edilmesi üzerine, arkadaşlarıyla yemek için kafeteryaya oturan Tuğba Öğretmen, burada depreme yakalandı. Saatler süren çalışmaların ardından kurtarılan Özbek, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti.

Aile TV’den öğrendi
Deprem haberini çay ocağında çalıştığı Karşıyaka Belediyesi Gençlik Merkezi’nde öğrendikten sonra Van’a giden baba Recep Özbek’e teslim edilen Tuğba’nın cansız bededi, 10 yıl önce 27 yaşında hayatını kaybeden ablası Ferize Özbek’in mezarında toprağa verildi.
Depremde hayatını kaybeden ve henüz asaletini de almamış olan Özbek, şehit sayılmadı. Aileye sadece 10 bin TL para yardımı yapıldı. Ancak kızlarının isminin İzmir’deki Milli Piyango Anadolu Lisesi’ne verilecek olması aileye buruk da olsa mutluluk yaşattı. Aile heyecanla geçen şubatta yapılan törene katıldı. Okulun ismi “Tuğba Özbek Anadolu Lisesi” olarak değiştirildi ve yeni tabela asıldı. Ancak tabelayı gören anne baba, büyük şok yaşadı. Çünkü tabelada sadece Tuğba Özbek ismi vardı. Ne şehit ne de öğretmen olduğuna dair bir ibare yoktu.

Haberin Devamı

Son umut Cumhurbaşkanı
Mutlu başladıkları töreni hüzünlü bitiren aile, mücadele kararı aldı. İlk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruldu. Olumsuz yanıt alındı. Bazı bakanlıklar düzeyinde yapılan girişimlerden de sonuç alınamadı. Ailenin son umudu ise Tuğba Özbek’in kız kardeşlerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yaptıkları başvuru oldu. Cumhurbaşkanlığının internet sitesi üzerinden başvuruda bulunan aile, sadece kendileri için değil, isimleri başka okullara verilen deprem kurbanı diğer öğretmenler için de Gül’den girişimde bulunmasını istedi.

Haberin Devamı

Acılı annenin isyanı
Anne Nazife Özbek, “O okulda yetişen öğrenciler bile kızımın kim olduğunu bilmeden okuyacak. Ben devletten hiçbir maddi hak istemiyorum, sadece tabelaya öğretmen sıfatının eklenmesini istiyorum. Bu benim tek isteğim ve hakkım olduğuna inayorum” dedi.

SADELİK GEREKÇESİ
Başuruya olumsuz yanıt veren İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, isimlerin Milli Piyango Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan anlaşma sonrasında okullara verildiğini söyledi, şu açıklamayı yaptı: “İsimler direkt bakanlıktan geldi. Ancak okul isimleri çok uzun, başlarında çok sayıda şehit ve uzman gibi sıfatlar var. Bunlar da okulun isminin bilinirliğini zorlaştırıyor. Öğrenciler yazarken zorlanıyor. Bu nedenle isimlerin kısa, öz ve sade olması için prensip kararı alındı. Tuğba Özbek’in başına öğretmen sıfatı da bu nedenle konulmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!