Öğretmen atamaları ağustosta yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen atamaları ağustosta yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Balıkesir ziyareti DSİ Çayırhisar tesislerinde il ve ilçe milli eğitim müdürleri, ardından kaymakam ve bazı belediye başkanlarının katıldığı toplantı ile sona erdi.

Haberin Devamı

Toplantıya Vali Ahmet Turhan, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Tülay Babuşçu ve Cemal Öztaylan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın ile Balıkesir Belediye Başkanı MHP’li İsmail Ok da katıldı. CHP’li belediye başkanlarının ise Savaştepe ve Balya dışında toplantıya katılmadığı görüldü. Balıkesir’de eğitimle ilgili sorunlarla çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı bitiminde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Dinçer, “Balıkesirimiz diğer illerimizle mukayese edildiğinde eğitim altyapısı itibariyle övünebileceğimiz bir yerde. Ufak tefek sorunlar var. İl merkezi ile özellikle Edremit’te altyapı eksikleri var ama genel bir değerlendirme yaptığımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının altında. Yine öğretmen başına öğrenci sayısı ülke ortalamasının çok altında görünüyor. Bu açıdan bakıldığında ufak tefek katkılarla fiziki altyapıyı bütünüyle tamamlama şansımız var. Ama bunun üzerine Balıkesir’in ulusal düzeydeki başarısını arttırmak için ek çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunları değerlendirdik. Yapılacak faaliyetleri gözden geçirdik ve tartıştık. Aramızda görev dağılımını da yaptık” dedi.

Haberin Devamı

DURSUNBEY’DEKİ ÖĞRETMEN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Bir gazetecinin sorusu üzerine Bakan Dinçer, “Derslik dışında da bir kaç ilçemizde öğretmen sorunu görünüyor. Mesela sabah Valilik ziyaretinde Dursunbey’deki kapalı köy okulları gündeme gelmişti. Burada Dursunbey meselesini de görüştük. Bu sorunu da çözüyoruz. Dursunbey’in sorun yaşanan tüm köylerinde öğretmenlerimiz göreve başlayacak. Öğretmenlerle ilgili olarak bizim ulusal düzeyde de sorunlarımız var. Yine öğretmen norm kadrosuna göre doluluk oranlarına baktığımız zaman Balıkesir pek çok ilimizden daha iyi görünüyor. Biz de elimizden geleni yapıp eksiklerimizi gidereceğiz” diye konuştu.

IRAK'LI ÇOCUKLAR DA SORUN YOK

Balıkesir Ali Şururi İlköğretim Okulu’na kayıt yaptıran Iraklı öğrencilerin toplantıda gündeme gelip gelmediğinin hatırlaması üzerine Dinçer, “Balıkesir’e, Suriye üzerinden gelen 12 Irak kökenli çocuk okullara yerleştirilmiş. Bu öğrenciler az çok Türkçe de biliyormuş. Ailelerin de oturma izni var. Bu konuda önemli bir sorun görünmüyor” ifadelerini kullandı.
Bakan açıklamalarının ardından karayolu ile İzmir’e hareket etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!