Öğretmen adayları yeni öğretim yılını açtı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen adayları yeni öğretim yılını açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2012 00:00

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2012-2013 yılı eğitim ve öğretim yılını kayıtlanan 412 öğrenci ile açtı.

Haberin Devamı

Törene EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Genel Sekreter Prof. Dr. Bülent Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, EÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öner'in yanısıra, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Ege Üniversitesi'nin kuruluşundan beri geleneklerine bağlı bir üniversite olduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Silkü, “Üniversitemiz temelini gelenek ve bireysel yetiye dayandırmaktadır. Bunu eğitim fakültesinin geldiği konumdan görmekteyiz. Yeni kayıtlanan öğrencilerimiz fakültenin seçkin ve başarılı öğretim üyeleri sayesinde iyi bir öğretmen olacaklarını şimdiden belirtmek isterim. Sosyal ve topluma hizmet projeleri ile ön plana çıkan fakültemizde öğretmen adayları kendilerini en iyi şekilde yetiştireceklerinden hiç şüphem yoktur. Geleceğin öğretmenlerine başarılı bir öğrencilik yaşamı dileğinde bulunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER İLK SIRADA TERCİH ETTİ
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, kayıtlanan öğrencilerin fakülteyi ilk sıralarda tercih ettiğini ve durumdan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek, “Bu sebeple üstümüze düşen öğretmen yetiştirme görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Öğretmen adaylarımıza topluma hizmet bilinci ve insan sevgisi aşılayarak iyi bir öğretmen yetiştireceğimizden emin olabilirsiniz” diye konuştu.
Tören sonrasında emekli eğitimci Prof. Dr. Kamile Ün Açıkgöz, gerçekleştirdiği “Öğretmenlerin Çağdaş Rolü” konulu bir sunumda öğretmen adaylarına “Öğretmen olmak istiyorsanız ilk önce insanı sevmeniz gerekmektedir” diyerek seslendi.
Prof. Dr. Açıkgöz'e katkı ve başarılarından dolayı Dekan Prof. Dr. Süleyman Doğan tarafından teşekkür plaketi verildi.
Törende ayrıca Okul Öncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlığı bölümlerini ilk sırada tercih eden 8 öğrenciye fakülte tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!